Skip to main content

BØKER SORTERT ETTER TERNINGKAST

Alle bøker er vurdert innenfor sin egen sjanger, og ikke opp mot bøker i andre sjanger.

Jeg begynte først med terningkast sommeren 2022, men noen bøker har likevel fått det på tidligere tidspunkt. Terningkast 3 og lavere er ikke med i denne oversikten.

Terningkast 6

6 – Perfekt historie som har alt jeg ser etter i en bok. Må være godt skrevet, og ikke være for forutsigbar. Dette er en historie som "henger igjen" hos meg, og en bok du kan glede deg ekstra til. Bøker som jeg gir 6 MÅ du lese ;) Disse flytter helt klart inn i bokhylla mi.

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening.

Terningkast 5

Dette er hva jeg legger i en 5'er:

5 – Historie med "litt ekstra". Den "sitter igjen" lenge, og har god leseflyt eller et bra spenningsnivå, så det ikke blir kjedelig (Jeg er tross alt en krimelsker). Handlingen må ikke være for opplagt. Står det mellom mange bøker, så er dette en jeg absolutt anbefaler å plukke først. Enkelte av disse flytter inn i bokhylla mi.

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening.

Den som frykter snøen

H.S. Palladino
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Bjørk jobber som terapeut. Hun får en telefon fra en tidligere klient; Azora. Azora har flere ganger forsøkt å opprette kontakt, men Bjørk ønsker å holde avstand. Denne gangen er det noe i det Azora sier, som gjør at Bjørk likevel går med på et møte. Møtet blir ikke som hun har sett for seg. Azura kommer ramlende ned fra taket, og går i bakken. Selvmord, mener politiet. Bjørk kjøper ikke konklusjonen, og begynner å se nærmere på livet til Azora.

Historien er virkelig god, og plottet er bra, originalt og oppfinnsomt. Helt fantastisk at dette er forfatterens debutbok, og en bok jeg absolutt anbefaler! Noe gjorde likevel at jeg sitter med blandede følelser. Les hele omtalen under, og finn ut hvorfor.

25. august 2022 | Anne Lise Johannessen
Les hele anmeldelsen...

Terningkast 4

Dette er hva jeg legger i en 4'er:

4 – En bra bok som er verdt å lese, og som jeg gjerne anbefaler. Jeg får høre at jeg er streng når jeg gir 4, men for meg er dette en god bok, selv om den av ulike grunner ikke når høyere.

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening.