Skip to main content

Trippelgjengen og loftsmysteriet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Sigrid Olsen
Leseeksemplar fra forfatteren

Dette er første boka om Trippelgjengen, hvor de blir kjent med hverandre. De møtes da de alle er på hytta på sommerferie. Even vil egentlig ikke på hytta. Han er 12 år, og synes det høres kjedelig ut. Men da han møter på Marcus og Emma, blir det gøy. Like ved hyttene ligger et gammel hus, og da de sniker seg bort dit en natt, oppdager de at det spøker.... eller er det virkelig noen der?

De tre vennene kaller seg Trippelgjengen, og sammen skal de komme til å løse ulike mysterier. Foreløpig finnes det fire bøker i serien, og man kan håpe på mange flere. Bøkene får gode tilbakemeldinger fra målgruppa, som er er barn og ungdom, forfatteren sier selv 9-13 år. Den passer også som høytlesingsbok.

Jeg synes boka var god. Historien er lettlest, og spenningsnivået er akkurat passe. Teksten er stor, og kapitlene er fornuftig oppdelt.

Jeg tenker at jeg må lese med litt andre "briller" når jeg leser denne typen bøker – jeg som til vanlig leser voksenbøker. Jeg var litt usikker på om jeg skulle gi boka 4 eller 5, men ser at den høster gode karakterer av ungdom, og det skjønner jeg godt. Terningen lander derfor på en svak 5'er.

 Terningkast: 5-

 

Forfatter: Sigrid Olsen
Forlag: Kolofon
Utgivelsesår i Norge: 2016
Antall sider: 91
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Trippelgjengen og loftsmysteriet byr på spenning, vennskap, glede, og et mysterium på loftet i et gammelt forlatt hus. Boken passer gutter og jenter i alderen 9-13 år.


Om forfatteren:

Sigrid Olsen (1958) er opprinnelig fra Lødingen og bor i Bærum. Til daglig finner du henne på Den lille sjokoladefabrikken på Bærums Verk.

 


 

Min "poengskala"

6 – Perfekt historie som har alt jeg ser etter i en bok. Må være godt skrevet, og ikke være for forutsigbar. Dette er en historie som "henger igjen" hos meg, og en bok du kan glede deg ekstra til. Bøker som jeg gir 6 MÅ du lese ;) Disse flytter helt klart inn i bokhylla mi.
5 – Historie med "litt ekstra". Den "sitter igjen" lenge, og har god leseflyt eller et bra spenningsnivå, så det ikke blir kjedelig (Jeg er tross alt en krimelsker). Handlingen må ikke være for opplagt. Står det mellom mange bøker, så er dette en jeg absolutt anbefaler å plukke først. Enkelte av disse flytter inn i bokhylla mi.
4 – En bra bok som er verdt å lese, og som jeg gjerne anbefaler. Jeg får høre at jeg er streng når jeg gir 4, men for meg er dette en god bok, selv om den av ulike grunner ikke når høyere.

3 – En bok hvor historien ikke helt fenger, eller har andre ting som trekker ned. Kan likevel være ok å lese.
2 – Velg en annen bok. Sannsynligvis dårlig språk og/eller altfor forutsigbar.
1 – Burde denne i det hele tatt vært utgitt?

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening.


Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar/forhåndseksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt. Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening og oppsett.

Selv om jeg har får boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt VIL lese boka jeg får, hvilket tidspunkt jeg vil lese den, og hvor jeg vil dele det jeg skriver. Jeg får ikke betalt for dette. Bøkene jeg får blir stemplet, og kan ikke videreselges. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å formidle bøker gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne informere om en bok.

Jeg har ingen litteratur-utdannelse, men har journalistkurs og flere års erfaring i å formidle bøker. Siden jeg ikke har noen blogg, er jeg ingen bokblogger. Hverdagsnett er et nettmagasin, og jeg gir også ut det digitale litteraturmagasinet Hverdagsnettmagasinet, derfor bruker jeg tittelen bokanmelder.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer, "hverdagsartikler" og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok! Anbefalte barne- og ungdomsbøker

 Hverdagsnettmagasinet

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 


NYHETSBREV

Meld deg på her. (Maks ett pr måned)

 

 

Egne forlag