Skip to main content

Diverse bøker

Anmeldelser av diverse bøker, basert på min personlige mening. Jeg tjener ikke penger på å skrive dem, og er ikke tilknyttet noen forlag, selv om jeg får leseeksemplarer.

Her er de bøkene som jeg ikke synes passet inn i de andre kategoriene.

Bøkene er oppført i den rekkefølge som jeg har lest de – med de nyeste først. Jeg startet med terningkast høsten 2022 med noen få unntak.

En varslers kamp - Musas kamp mot Goliat

Gro Ødegård
Leseeksemplar fra forfatteren

Denne boka som jeg nå skal omtale kunne vært en dårlig krimhistorie som du anser som lite troverdig. Alt startet, i følge forfatteren i 2006 da hun var fast ansatt som regnskapsansvarlig i en bedrift. Der avdekket hun flere økonomiske uregelmessigheter som hun ikke kunne stå inne for. Hun tok det opp med arbeidsgiver, og da ble livet hennes snudd på hodet. Hun ble avskjediget fra arbeidsplassen, og fikk ikke utbetalt lønn som hun hadde til gode. Så begynte truslene å komme....
 
Finnes det virkelig korrupte advokater, politimenn og dommere i Norge? Jeg vet ikke - les boka og døm selv!
08. juli 2021 | Anne Lise Johannessen
Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Men du ser ikke syk ut

Ragnhild Holmås
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Ragnhild var nettopp ferdig med en mastergrad i russisk da hun fikk kyssesyken, 23 år gammel. Tiden gikk, men hun ble ikke bedre. Det viste seg at hun hadde fått sykdommen ME. Hun møter stadig uvitende personer, og har fått mange rare kommentarer i likhet med andre som lever med ulike "usynlige" sykdommer. I boka skriver hun om sin sykdomsdebut samt kommentarer hun og andre har fått. Hun prøver også å tette noen kunnskapshull og tar bl.a. for seg forskjellen mellom kronisk utmattelse og ME, som mange oppfatter som det samme.

Denne boka kunne jeg ønske at hadde vært pensumbok i legestudiene. Ikke bare fordi den handler om ME, men også fordi mye at innholdet tar for seg hvor lite forståelse man kan bli møtt med når man lever med en såkalt usynlig sykdom, både blant helsevesenet og i samfunnet ellers.

27. april 2020 | Anne Lise Johannessen
Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Hverdagsnett er en uavhengig nettside/-magasin laget på et ideelt formål. Hverdagsnettmagasinet er et digitalt magasin underlagt nettsiden.

Redaktør for begge: Anne Lise Johannessen

Hverdagsnettmagasinet | Nettsiden Hverdagsnett

 

De to nyeste utgavene