Skip to main content

Endelig gammel

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Ingrid Strümke
Leseeksemplar fra forfatteren

Jeg anbefaler dere absolutt å lese denne boka! Her er det mange kloke ord!

Selv om forfatteren ikke uttrykker det akkurat på denne måten, så er budskapet i boka at du skal gi litt mer F... i hva andre tenker og gjør. Det er ikke vesentlig. Det er det DU selv mener som er viktig. Med andre ord, det er DU som bør sitte i førersetet i ditt liv!

Hun ber deg også nyte 'nuet' og ikke tenke så mye på hvordan ting har vært før. Er du litt lei deg for å oppdage en ny rynke? Ikke tenk mer på det. Du kommer uansett aldri til å bli så ung som du en gang var, men du kommer heller ikke i fremtiden til å være så ung som du er i dag. Og det er et veldig godt poeng.

"Alder er ingen smittsom sykdom; det er et privilegium"

Forfatteren nevner også energirøverne som man kan utsettes for. Hva gjør disse med humøret, og hvordan kan vi unngår disse forstyrrelsene.

Dette er en flott bok, som sier ting på en fin måte. Den lar deg sitte igjen med mye å tenke på. Det er mange ting en kan kjenne seg igjen i - uansett hvilken alder man er i.

Kapitlene er korte og oversiktelige. Teksten i boka er passe stor og med mye luft - som gjør at den blir veldig lettlest. Innimellom er det også fine bilder, som gir inntrykk av at forfatteren er en veldig positiv og ungdommelig dame.

Hva med å gi denne boka til foreldre eller besteforeldre til jul?

I neste nummer av Hverdagsnettmagasinet (nr 3) kan du lese en liten artikkel om Ingrid Strümke.


Forfatter: Ingrid Strümke
Forlag: Strümke
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 182
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forfatteren. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Endelig gammel er et filosofisk kåseri over hvordan livets krumspring kan føre til et spennende liv og en lykkelig alderdom, en livsfase som forfatteren betegner som gave servert med rød sløyfe.

I boken «endelig gammel» deler Ingrid sine refleksjoner om livet og alderdommen.

Boken er fylt med overraskende vinklinger, uortodokse tolkninger og preget av fremtidsoptimisme. Gjennom anekdoter forklarer hun sine helt personlige holdninger, og ikke minst hvorfor hun ser på alderdommen som et start-up-foretak til en fargerik livsperiode. Kanskje vil du kjenne deg igjen og få noen bekreftelser, eller motiveres til å sette i gang med samme prosjekt: Gripe fatt i muligheten livet som best-ager tilbyr.


Om forfatteren:

Ingrid Strümke er født i Tyskland i 1952 med norsk mor og tysk far. Hun bodde i Tyskland og Sør Afrika før hun flyttet til Norge i 1994.

 

 Andre omtaler om denne boka:

  • Gro Ødegård: I boken setter forfatteren ord på hva jeg tror at mange av oss tenker, men ikke våger å si, og ikke minst gjøre.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet her:

 

Egne forlag