Skip to main content

Ekko – i helvete finnes ingen solidaritet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Rita Nilsen
Leseeksemplar fra Prego Mobile

Rita Nilsen (61) forteller om sitt rystende liv i boka, «Ekko – I helvete finnens ingen solidaritet», som nylig kom ut.

Nilsen ble misbrukt av en voksen mann før hun var seks år. Da hun var ti år var hun på vei inn rusmisbruk. Finansieringen fikk hun til via prostitusjon. Da hun var 14 år ble hun registrert som et av de første gatebarna i Oslo.

Hun klarte å slutte med rusen, og startet "Stiftelsen", en hjelpeorganisasjon som hjelper andre med å komme seg ut av rusen. Det ble en dårlig opplevelse for henne.

Nilsen har en sterk historie som berører dypt – og det er en viktig historie hun forteller.

Boka er biografi, og ikke en skjønnlitterær bok, som jeg vanligvis leser. Jeg møtte henne dessuten for en måned siden på et arrangement på Osterøy. Da hun var på scenen var det knapt et tørt øye i salen.

Jeg synes det var veldig vanskelig å lage en anmeldelse på boka, så isteden har jeg valgt å lage denne lille omtalen uten terningkast.

 

Forfatter: Rita Nilsen
Forlag: Prego Mobile AS
Utgivelsesår i Norge: 2023
Antall sider: 329
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlagets tekst:

I sin nye bok «Ekko – i helvete finnes ingen solidaritet», forteller Rita Nilsen direkte og usminket om sitt liv. Men hun tar også et oppgjør med organisasjonene som arbeider blant rusmiddelavhengige og deres pårørende. Hun har mye på hjertet og legger ikke så mye som en trikkebillett imellom når hun forteller – levende, engasjert og sterkt. Hun vet hva hun skriver om; hun har selv vært der.

 Min "poengskala"

6 – Perfekt historie som har alt jeg ser etter i en bok. Må være godt skrevet, og ikke være for forutsigbar. Dette er en historie som "henger igjen" hos meg, og en bok du kan glede deg ekstra til. Bøker som jeg gir 6 MÅ du lese ;) Disse flytter helt klart inn i bokhylla mi.
5 – Historie med "litt ekstra". Den "sitter igjen" lenge, og har god leseflyt eller et bra spenningsnivå, så det ikke blir kjedelig (Jeg er tross alt en krimelsker). Handlingen må ikke være for opplagt. Står det mellom mange bøker, så er dette en jeg absolutt anbefaler å plukke først. Enkelte av disse flytter inn i bokhylla mi.
4 – En bra bok som er verdt å lese, og som jeg gjerne anbefaler. Jeg får høre at jeg er streng når jeg gir 4, men for meg er dette en god bok, selv om den av ulike grunner ikke når høyere.

3 – En bok hvor historien ikke helt fenger, eller har andre ting som trekker ned. Kan likevel være ok å lese.
2 – Velg en annen bok. Sannsynligvis dårlig språk og/eller altfor forutsigbar.
1 – Burde denne i det hele tatt vært utgitt?

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening.


 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar/forhåndseksemplar?

Det er regler i markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt. Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening og oppsett.

Selv om jeg har får boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt VIL lese boka jeg får, hvilket tidspunkt jeg vil lese den, og hvor jeg vil dele det jeg skriver. Jeg får ikke betalt for dette. Bøkene jeg får blir stemplet, og kan ikke videreselges. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å formidle bøker gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne informere om en bok.

Jeg har ingen litteratur-utdannelse, men har journalistkurs og flere års erfaring i å formidle bøker. Siden jeg ikke har noen blogg, er jeg ingen bokblogger. Hverdagsnett er et nettmagasin, og jeg gir også ut det digitale litteraturmagasinet Hverdagsnettmagasinet, derfor bruker jeg tittelen bokanmelder.

 Hverdagsnettmagasinet

Digitalt og gratis


NYHETSBREV FOR NETTSIDEN OG MAGASINET:
Meld deg på her. (Maks ett pr måned)

Små forlag