Skip to main content

Fjærlett – Landet bortenfor verden

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Tone Kristin Kvenås Wedde
Leseeksemplar fra forfatteren

Da forfatterens barn var små, leste hun godnatt-eventyr for dem. Ofte valgte hun isteden å dikte historier hvor barna hadde hovedrollen.

Sønnen Tobias hadde en funksjonshemming, og var avhengig av rullestol. I historiene var han som andre barn, og kunne bevege seg fritt, iallefall når de dro til Fjærlett.

Beste var barnas bestefar, og han var verdens beste! Dessverre døde han, men barna hadde tro på at han levde videre i Fjærlett. Derfor dro Tobias dit for å lete sammen med vennen Jonas og søsteren Mathilde. Der opplever de mye fint.

I 2005 var Tobias 11 år, og Matilde 8. Da rammet tragedien. Tobias døde.

Wedde ville hindre at Mathilde glemte broren – og historiene. Derfor skrev hun en historie med Tobias i hovedrollen, og som var inspirert av disse godnatt-historiene. Opprinnelig var boka kun tenkt som en gave til Mathilde. Da Mathilde fikk boka i gave i 2019, utbrøt hun: – Mamma, denne boka må flere få lese. Wedde tok henne på ordet.

Den reviderte historien har blitt litt omskrevet fra 2019-versjonen, og personene har fått noen ekstra egenskaper. Som illustratør har hun brukt Snefrid Tjørn Steffensen, som hun fant på Instagram. Et samarbeid som Wedde er veldig fornøyd med, og som tegnet akkurat de skissene Wedde hadde i hodet.

Datteren Mathilde har tatt boka et skritt videre, og er nå i gang med å lage et profesjonelt hørespill av historien, med musikk komponert av musiker Edvard Helvig.

Dette er en helt fortryllende bok som bør finnes i hopetall under juletreet i år. Rørende og nydelig historie med fantastiske illustrasjoner.

Historien har noen viktige undertemaer, som f.eks. både søskenkjærlighet, vennskap, mobbing og aksept av egen sykdom. Den vil være perfekt som høytlesing i småskolen, og på sengekanten. Boka passer for både barn og voksne. Den er inndelt i 24 kapitler, noe som kan fungere som en julekalender nå i desember.

Hvis du vil lese om lanseringen, kan du trykke deg videre til artikklen: Fjærlett på Midtåsen.

Terningkast: 6

 

Forfatter: Tone Kristin Kvenås Wedde
Forlag: Skriveakademiet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 132
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forfatteren.

 

Forlaget skriver:

Hvilke hemmeligheter skjuler seg i den mørke skogen? Hvor ble det av jenta som forsvant for lenge, lenge siden? Hvor ligger Fjærlett – landet bortenfor verden?

Det er snart desember. Julegrana på torget er tent, og glade barn lager engler i snøen. Bak vinduet i Rådyrspranget 5 sitter Tobias og tenker på Beste. Tobias savner ham så mye at det gjør vondt i hjertet.

En gang fortalte Beste om en magisk fjær, og et fantastisk land som lå bortenfor verden. Kanskje er det dit han har dratt?

Sammen med lillesøsteren Mathilde og vennen Jonas bestemmer Tobias seg for å lete etter Beste. Men reisen viser seg å bli farligere enn han hadde trodd. ​
Om forfatteren:

Tone Wedde bor i Tønsberg og har de siste tolv årene jobbet som avdelingsleder i et bemanningsbyrå.  I 2021 debuterte hun i antologien Julemirakler som ble utgitt ved Skriveakademiet. I oktober 2022 lanseres Fjærlett – landet bortenfor verden, hennes første barneroman.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspukt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Små forlag