Skip to main content

Nordlys

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Frode Eie Larsen og Dag Otto Lauritzen
Leseeksemplar fra forfatterne

Nå har det kommet en ny bok i den spennende ungdomsserien, Mot og mysterier som Frode Eie Larsen og Dag Otto Lauritzen skriver sammen. Dette er syvende bok i serien, som alle er frittstående historier.

Som vanlig får Hannah en sak hun må løse sammen med vennene Einar og Karoline, og hunden hennes Turbo. Hannah er en dyktig syklist, og det er i sykkelmiljøet vi er denne gangen også, da de forsøker å finne ut av mysteriet med en forslått dame. Litt hjelp får de også via faren til Hannah, som er den lokale politisjefen.

Jeg liker denne serien med de fine ungdommene. Den passer for alle, og kan brukes som høytlesing for dem som ikke selv har knekt lesekoden, eller som kos.

Boka er lettlest, og spennende også for oss voksne. Forfatteren skriver bra, både når det er ungdomsbøker, og når det er voksenkrim. (Savnet etter en voksenkrim begynner nå å bli stort...*hint hint*).

Terningkast: 5

Info:

Forfatter: Frode Eie Larsen og Dag Otto Lauritzen
Forlag: Kagge
Utgivelsesår i Norge: 2024
Antall sider: 204
Format: Innbundet

Forlaget skriver:

I "Nordlys" finner Hannah og Turbo en forslått dame, og de kastes ut i et nytt mysterium. Gamle hemmeligheter kommer til overflaten, og endelig er Einar klar til å fortelle hvem foreldrene hans er. Jakten fører Hannah og vennene til Bodø. Kommer de tidsnok?

Om forfatteren:

Frode Eie Larsen er forfatter. Han er utdannet Diplommarkedsfører fra NMH, og har blant annet arbeidet som eventsjef for Larvik Håndballklubb. I 2011 debuterte han med kriminalromanen "Hemmeligheten", og har siden da utgitt en rekke krimbøker for voksne. I 2019 debuterte han som barnebokforfatter med "Tåkedis", første bok i Mot og mysterier-serien sammen med Dag Otto Lauritzen.

Dag Otto Lauritzen er en tidligere norsk syklist med blant annet en tredjeplass i OL. Han var den første nordmannen som vant en etappe i det prestisjefylte Tour de France. Han er ekspertkommentator på TV 2, har bl.a. vunnet Mesternes mester, og er sammen med Kristian Ødegård skaperen av realityserien Kompani Lauritzen

I tillegg til å ha skrevet en rekke bøker innen livsstil og trening, har han sammen med krimforfatter Frode Eie Larsen skrevet Mot og mysterier-serien, en spenningsserie for barn og ungdom i alderen 8–13 år.

 


 Om meg:

Denne bokanmeldelsen er basert på min personlige mening. Jeg tjener ikke penger på den, og er ikke knyttet til noen forlag. Jeg har heller ingen bokblogg. Hverdagsnett inkludert magasinet Hverdagsnettmagasinet er en nettside/nettmagasin. Jeg bruker derfor tittelen bokanmelder, nettstedeier eller redaktør.

Jeg er utdannet innenfor økonomi og revisjon, og jobbet i Skatteetaten i nesten 24 år. Jeg er også frilansjournalist, og har gått journalistskolen til Vivian Songe. I tillegg har jeg lang erfaring i å drive nettsted – Hverdagsnett har eksistert siden starten av 2000-tallet. (De første årene med navnet Barnemix). Jeg har ingen litteraturutdannelse, men har flere år med erfaring i å formidle bøker.


 

Hvordan bestemmer jeg terningkastene?

6 – Perfekt historie som har alt jeg ser etter i en bok. Må være godt skrevet, og ikke være for forutsigbar. Dette er en historie som "henger igjen" hos meg, og en bok du kan glede deg ekstra til. Bøker som jeg gir 6 MÅ du lese ;)
5 – Historie med "litt ekstra". Den "sitter igjen" lenge, og har god leseflyt eller et bra spenningsnivå, så det ikke blir kjedelig (Jeg er tross alt en krimelsker). Handlingen må ikke være for opplagt. Står det mellom mange bøker, så er dette en jeg absolutt anbefaler å plukke først.
4 – En bra bok som er verdt å lese, og her er det nok veldig mange bøker som "hører hjemme". Jeg får høre at jeg er streng når jeg gir 4, men for meg er dette en god bok, selv om den av ulike grunner ikke når høyere.

3 – En bok hvor historien ikke helt fenger, eller har andre ting som trekker ned. Kan likevel være ok å lese.
2 – Velg en annen bok. Sannsynligvis dårlig språk og/eller altfor forutsigbar.
1 – Burde denne i det hele tatt vært utgitt?

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening. Og så prøver jeg så godt jeg kan å plukke ut bøker som fortjener 4 eller bedre ;)


 

Noen bøker står merket som leseeksemplar/forhåndseksemplar. Hva betyr det?

Det er bøker som jeg får kostnadsfritt fra forlag eller forfatter – noen på forhånd før de er utgitt. Det er reglene i Markedsføringslover som bestemmer at dette SKAL opplyses om.  Uansett er ALLTID en bokanmeldelse MIN personlige mening, min tekst og mitt oppsett.

Selv om jeg har fått boka blir jeg IKKE påvirket på noen måte. Det gjelder det samme som for bøker fått i gave, lånt på bibliotek eller kjøpt. Jeg står jeg helt fritt i forhold til om jeg VIL lese den, NÅR jeg evt. vil lese den, om jeg VIL anmelde den og HVA jeg vil skrive. Jeg skriver alltid min ærlige mening om boka, selv om det å gi riktig terningkast noen ganger kan være en utfordring.

Jeg har absolutt INGEN bindinger til noen forlag. Alle leseeksemplarer blir stemplet – slik at de ikke har noen økonomisk verdi, og ikke kan videreselges. Arbeidet med å formidle bøker gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å INSPIRERE til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

Dette er viktige punkter for meg for å kunne anbefale en bok.

 




NYHETSBREV FOR NETTSIDEN OG MAGASINET:
Meld deg på her. (Maks ett pr måned)

Kagge