Skip to main content

Radio Gaga - Høy radioaktivitet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Øyvind Sagåsen
Leseeksemplar fra Egmont

Navnet på boka vekker assosiasjoner til den gamle 80-tallslåta "Radio Ga Ga" av Queen. Men dette er altå en tegneseriebok. Da jeg pakket opp esken som jeg fikk tilsendt fra Egmont, falt blikket fort på denne. Forsiden ga et godt førsteinntrykk. Både tegneserien og forfatteren av den, Øyvind Sagåsen, var ukjent for meg, selv om den visstnok har eksistert i over tjue år. I forordet står det at boka samler striper fra 2021.

Jeg likte den godt. Her får du 160 sider med fine, morsomme og fargerike tegninger. Det må være en fin julegave til de som liker å lese morsomme tegneserier.

Terningkast: 5+


Forfatter: Øyvind Sagåsen
Forlag: Egmont
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 160
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Når Radio Gaga er på lufta hikster leserne etter luft - grunnet latterkramper. Den stavangerbaserte oddingen Øyvind Sagåsen lager tegneserien sin på tjuende året, og har i løpet av denne tiden samlet seg en svært trofast fanskare. Serien er å finne i flere norske aviser, og Radio Gaga-bladet ble i 2019 kåret til landets beste humorblad av tegneserienettstedet Empirix. Årets bok har noen av de beste stripene i serien, og etablerer noen bikarakterer man aldri vil glemme!


Om forfatteren:

Øyvind Sagåsen ble født i industribyen Odda i 1969. Etter en tur innom skiftarbeid på Smelteverket, tok han i 1989 tusjpennen fatt og begynte å rable ned vittigheter. Snart var han å finne i mange av landets aviser og tidsskrifter, hvor han fortsatt får boltre seg den dag i dag.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag.

Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Egmont