Skip to main content

Et lite paradoks

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Henriette Lunde
Leseeksemplar fra forfatteren

André tenker på hvor fort dagene passerer, det er liksom bare mandager og fredager. En mandag går han som vanlig på jobb. Plutselig våkner han opp i en stol på et ukjent sted. Han sitter og lurer på om han kan være på et sykehus. Foran seg ser han en dame bak et slags kateter. Hun roper opp nummer 7, og det er han. Etter en prat, blir han bedt om ta heisen opp en etasje, og gå til rom ni. Da han kommer inn, møter han en underlig person, og skjønner at han har møtt selveste Djevelen. Han får et valg, liv eller død. Om han vil fortsette å leve, må han ta et oppdrag som han ikke er helt bekvem med. I boka møter vi også Gud, som er menneske som sliter med kronisk utmattelsesyndrom.

Dette er en fictionbok, og veldig annerledes roman enn dem jeg pleier å lese. Boka er lettlest. Språket er helt greit, men noe av det billedlige mangler muligens, siden jeg sliter med å se historien for meg som en film. Men det er fin underholdning, selv om jeg kunne tenkt meg en annen slutt.

Pluss for original historie. Jeg har aldri lest noe lignende i andre bøker.

Terningkast: 4-


Forfatter: Henriette Lunde
Forlag: Sirkel
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 138
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forfatteren

 

Forlaget skriver:

Det tar bare et lite uaktsomt sekund før André Hansen, snart førtitre år, får livet fullstendig endevendt en mandag morgen på vei til jobb. Alt han har trodd på, alt han har vært, viskes bort på et øyeblikk. Så begynner det å bli merkelig. Djevelen kaller det 'et lite paradoks'.


Om forfatteren:

Henriette Lunde (f. 1985) er bosatt i Sandefjord, og er utdannet pedagog. Denne boka er hennes debutroman.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag.

Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Egne forlag