Skip to main content

Sommerdrømmen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Sarah Morgan
Leseeksemplar fra Harper Collins

Liza er sliten av for mange hverdager, hvor både mann og tenåringsbarn tar henne som en selvfølge. I tillegg bekymrer hun seg for moren sin, Kathleen, som er 80 år. Liza og moren har et forholdsvis kjølig forhold, men Liza bryr seg veldig om moren. Hun gjør alt i beste mening, selv om hun kanskje ikke helt skjønner hva som er best for moren. Helsa til moren skranter, og Liza prøver å få henne til å flytte til et gamlehjem. Det er imidlertid helt uaktuelt for Kathleen.

 

Isteden bestemmer Katleen spontant at hun vil legge ut på en reise. Hun vil kjøre route 66 i USA, fra Chicago til Los Angeles. Det er nemlig noe hun vil rette opp i før det er for sent. Problemet er at hun selv ikke har lappen, og datteren vil hun ikke ha med. I steden setter hun inn en annonse der hun søker etter en sjåfør. Det fører til at hun blir kjent med Martha, som egentlig hater å kjøre bil. Men bekjentskapet utvikler seg til et varmt vennskap – og som skal vise seg å knytte henne tettere til datteren, Liza.

 

Søt, varm og hyggelig feelgoodbok om familieforhold, romantikk og viktigheten av å bevare litt spenning i hverdagen. Her kan du drømme deg litt bort, og kanskje du – som meg, setter det å kjøre route 66 på lista over «må gjøre engang".

 

En koselig bok å slappe av med. Jeg er veldig glad for at jeg valgte å lese den, og leser gjerne mer av forfatteren en annen gang.

 

Terningkast: 4+


Forfatter: Sarah Morgan
Forlag: Harper Collins
Utgivelsesår i Norge: 2022
Antall sider: 327
Format: Pocket
Originaltittel: The Summer Seekers
Oversatt av: Mona Berge
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Kathleen er åtti år gammel. Etter et ublidt møte med en inntrenger vil datteren hennes at hun skal flytte til et gamlehjem. Det er uaktuelt. Det hun ønsker seg - det hun trenger - er et eventyr.

Liza drukner i det hverdagslige familiestresset. Det siste hun trenger er at moren legger ut på en vill ferie. Det vekker upassende drømmer om litt egentid.

Martha har en kvartlivskrise. Arbeidsledig, uelsket og uinspirert. Hun får bare ikke livet til å gå på skinner.

Da Martha ser Kathleens annonse etter en sjåfør og kompanjong til en episk roadtrip gjennom Amerika, bestemmer hun seg for at denne jobben er akkurat det hun trenger. Hun er ikke verdens beste sjåfør, med ingenting er verre enn å fortsette å bo med foreldrene. Å reise med en fremmed? Problemfritt. Hvor mye trøbbel kan en åtti år gammel dame være?

Tre kvinner legger ut på en livsreise og oppdager at det aldri er for sent for et eventyr.


Om forfatteren:

Sarah Morgan skriver romantiske historier om moderne kvinner og menn, og fansen hennes elsker varmen og humoren i dem. Hun har solgt mer enn 21 milioner bøker på 30 forskjellige språk. Sarah bor litt utenfor London med familien sin.

 


 

Min "poengskala"

6 – Perfekt historie som har alt jeg ser etter i en bok. Må være godt skrevet, og ikke være for forutsigbar. Dette er en historie som "henger igjen" hos meg, og en bok du kan glede deg ekstra til. Bøker som jeg gir 6 MÅ du lese ;) Disse flytter helt klart inn i bokhylla mi.
5 – Historie med "litt ekstra". Den "sitter igjen" lenge, og har god leseflyt eller et bra spenningsnivå, så det ikke blir kjedelig (Jeg er tross alt en krimelsker). Handlingen må ikke være for opplagt. Står det mellom mange bøker, så er dette en jeg absolutt anbefaler å plukke først. Enkelte av disse flytter inn i bokhylla mi.
4 – En bra bok som er verdt å lese, og som jeg gjerne anbefaler. Jeg får høre at jeg er streng når jeg gir 4, men for meg er dette en god bok, selv om den av ulike grunner ikke når høyere.

3 – En bok hvor historien ikke helt fenger, eller har andre ting som trekker ned. Kan likevel være ok å lese.
2 – Velg en annen bok. Sannsynligvis dårlig språk og/eller altfor forutsigbar.
1 – Burde denne i det hele tatt vært utgitt?

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening.


Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar/forhåndseksemplar?

Det er regler i markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt. Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening og oppsett.

Selv om jeg har får boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt VIL lese boka jeg får, hvilket tidspunkt jeg vil lese den, og hvor jeg vil dele det jeg skriver. Jeg får ikke betalt for dette. Bøkene jeg får blir stemplet, og kan ikke videreselges. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å formidle bøker gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne informere om en bok.

Jeg har ingen litteratur-utdannelse, men har journalistkurs og flere års erfaring i å formidle bøker. Siden jeg ikke har noen blogg, er jeg ingen bokblogger. Hverdagsnett er et nettmagasin, og jeg gir også ut det digitale litteraturmagasinet Hverdagsnettmagasinet, derfor bruker jeg tittelen bokanmelder.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer, "hverdagsartikler" og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok! Anbefalte barne- og ungdomsbøker

 Hverdagsnettmagasinet

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 


NYHETSBREV

Meld deg på her. (Maks ett pr måned)

 

 

Små forlag