Skip to main content

La alt håp fare

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Geir Tangen
Forhåndseksemplar fra forfatteren

Dette er femte boka som Vigmostad & Bjørke gir ut i serien om de ti bud. Denne historien går på bud nummer to: Du skal ikke misbruke Guds navn.

Hovedpersonen i historien er drapsetterforsker Steinar Sand. Barna og kona omkom nylig i en ulykke. Steinar sørger fremdeles, men takler det tilsynelatende greit. Nå er han tilbake på jobb. En kveld finner han en kjent skuespiller død, inne i en leilighet på Tjuvholmen i Oslo. Etter hvert dukker det opp flere lik. Det oppdages at mange av bevisene på åstedet peker mot Steinar. Hvorfor vil morderen rette fokuset mot han?

Mitt krav til bøker settes stadig høyere, da jeg leser veldig mange. Denne boka er en kortroman, noe  som begrenser omfanget. Det kan nok være noe av grunnen til at boka ikke kommer helt på topp for meg. For dette er ikke Tangens beste bok, men like fullt en god og original historie, som jeg koste meg med å lese!

Litt over halvveis i boka avslørte jeg morderen, ikke fordi teksten gir noen hint – men siden jeg leser veldig mye krim, så blir det ofte sånn. Motivet derimot, skjønte jeg ikke før historien forklarte det. Det gjør ingenting det altså, man kan jo uansett aldri være 100 % sikker før man er ferdig, så spenninga er likevel absolutt til stede.

Historien er lettlest. Pluss for originalt og fint sammensatt plott med en annerledes twist. Språket og skrivestilen er helt nydelig!

Selv om jeg har lest boka som ebok, finnes den også i papirutgave.

Terningkast: 5+


Forfatter: Geir Tangen
Forlag: Vigmostad & Bjørke
Utgivelsesår: 2022
Format: Ebok
Kilde: Leseeksemplar fra forfatter.

 

Forlaget skriver:

Rå og leken spenningsroman om dødssynder! Gis ut i serien med romaner inspirert av De ti bud.

Syv dødssynder. Syv straffer. Én utspekulert plan. En iskald novemberkveld sitter en mann i en penthouseleilighet og kikker ut over en mørklagt Oslofjord. Bak ham henger det første offeret. En av Norges mest kjente skuespillere har blitt konfrontert med sitt grenseløse hovmod, og tapt.

Den erfarne drapsetterforskeren Steinar Sand er fortsatt i bunnløs sorg etter å ha mistet sine aller nærmeste på tragisk vis, da han ankommer Tjuvholmen denne kvelden. Dagen etter dukker det opp enda en sak med klare referanser til de syv dødssyndene, og straffen som knyttes til disse. Steinar står overfor en utfordring han aldri har vært i nærheten av, men enda verre: Noen legger igjen spor som kobles til ham. Lar Steinar alt håp fare? Eller finnes det en vei ut av mørket som omslutter ham?

I dette spillet kan han ikke stole på noen. Ikke en gang seg selv.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag.

Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Vigmostad & Bjørke