Skip to main content

Et siste, trassig forsøk

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Kristine S. Henningsen
Leseeksemplar fra forfatteren

Historien starter bra. Jula står for døra. Det er fin julestemning på jobb.

Gro skal tilbringe jula på hytta til svigerforeldrene. Det skal også mannen hennes, de to tenåringstvillingsønnene og Gros nyskilte søster med to barn. Selv om Gro ikke er overbegeistret for hytteturen med svigerforeldrene og søsteren, prøver hun å innstille seg på at det vil bli bra.

Gro er dessuten frustrert over at sønnene hennes er for opphengt i spill på mobilen, og at svigermor som alltid fremstiller seg som en perfekt mor og bestemor, og så er det ett eller annet med søsteren hun ikke får helt tak i.

Bokas historien vil jeg klassifisere som en "hverdagshistorie" i julestria. Starten gir meg masse julestemning, men da de kommer på hytteturen, føler jeg at hovedteamet blir "mindreverdighetskompleks", og for meg ble det litt "for mye".

På noen områder, er historien veldig gjenkjennbar, som f.eks. det med "viktige" møter på jobb, og evalueringer som aldri blir tatt tak i, og glemt.

Det er fire elementer som jeg verdsetter høyt i en bok, det er spenning, humor, romantikk og handling som treffer rett i hjerterota. Jeg synes ikke at den når helt på topp her, og min tanke var at den gjerne kunne vært strammet inn litt.

Men for all del, forfatteren skriver bra. Selv om jeg ikke ble helt hekta, så, er det generelt sett en god bok. Pluss for flott forside, og julestemning.

Terningkast: 4/5

 

Forfatter: Kristine S. Henningsen
Forlag: Papermoon
Utgivelsesår: 2022
Antall sider:
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forfatter.

 

Forlaget skriver:

Gro Wick-Larsen er lei det meste førtiårene har å by på. Den framtidsløse salgsjobben i Sult Media. Gubben som har satt seg til foran TV-en. Tvillingsønnene Roald og Fridtjof – oppkalt etter de store oppdagerne – som ikke ser ut til å oppdage stort annet enn dataskjermen.

Nå nærmer julen seg. Denne gangen skal de feire med svigerforeldrene på familiehytta «Kosebu». Gro gruer seg, men bestemmer seg for å gi det et siste, trassig forsøk: I år skal de ha en skikkelig Fanny og Alexander-jul! Hindringene står i kø under juledagene, med den belærende svigermoren, søsteren som er nyseparert og tvillingene som bare maser om dårlig dekning. Men så skjer det noe som ingen hadde regnet med, og som snur det meste på hodet.

Et siste trassig forsøk er en julefarse med dypere undertoner – mer feelreal enn feelgood. En trøst for alle som har høye skuldre og enda høyere forventninger!
Om forfatteren:

Kristine Storli Henningsen (f. 1974), kjent for de fleste som Antisupermamma, er endelig klar med juleromanen Et siste, trasig forsøk. Kristine er født og oppvokst i Oslo, og bor i dag i Drammen med mann og tre barn. Hun er utdannet innen journalistikk og markedsføring, og jobber som forfatter, rektor på Forfatterskolen og forelegger for Papermoon Publishing. Hun har skrevet for aviser og magasiner, vært blogger spaltist, jobbet i radio og med podkast, og skrevet bøker i flere sjangre for ulike forlag. I 2013 startet hun Forfatterskolen, som har stor suksess med digitale skrivekurs og webinarer.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspukt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Små forlag