Skip to main content

Flukt

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Pernilla Ericson
Leseeksemplar fra Harper Collins

Richard flyttet til Australia da oppdraget med Erlagruppen i forrige bok, "Spor" var avsluttet. Han trengte å "gå under radaren". Han har nemlig en torpedo etter seg siden han tystet til politiet på en stor kriminell aksjon som var planlagt. Derfor må Richard være ytterst forsiktig, og vokte sine spor.

Nå er Jesper alvorlig syk. Jesper er hans gode venn fra barndommen, og de har et sterkt bånd. Jesper ligger på sykehjem, og Richard må derfor hjem til Stockhom – og det kan være veldig farlig for han.

Han tar kontakt med Liv Kaspi som han fikk et godt forhold til i forrige oppdrag, og ber henne møte han på flyplassen. Liv jobber som politi, og han tenker at hun kan fungere som en slags beskyttelse... men ting går ikke akkurat som han tenkte det skulle gå.

Kort tid etter er han på flukt igjen – og Erlagruppen føres sammen for å jobbe med en ny sak.

Jeg liker veldig godt denne lettleste serien, og jeg liker personene i Erlagruppen.

Forfatteren skriver godt, og hun klarer å opprettholde en nerve av spenning gjennom hele historien. Hun har bygget opp en fint plott, og historien er inndelt i passende kapitler.

Dette er bok nummer to av tre i serien. Jeg kan bare håpe på at det kommer flere.

Det finnes også noen bøker av forfatteren, som gis ut hos Aschehoug. De handler ikke om Erlagruppen – men personene som er med der, får et gjestebesøk fra Liv Kaspi i bok nummer to.

Terningkast: 5

 

Forfatter: Pernilla Ericson
Forlag: Harper Collins
Utgivelsesår i Norge: 2022
Antall sider: 380
Format: Innbundet
Originaltittel: Jag skal hitta dig
Oversatt av: Mona Berge
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Rickard Falke er i livsfare. Han sitter inne med informasjon som kan felle underverdenens mektigste mann, og klokken tikker mot den kommende rettsaken. En livsfarlig torpedo får i oppdrag å sørge for at Rickard ikke snakker, og han får hjelp av en forræder internt i politiet. Torpedoen sporer ham opp overalt. Ingen steder er trygge og Rickard vet ikke hvem han kan stole på.

Etterforskningsteamet Erlagruppen gjenforenes, og med politi Liv Kaspi i spissen, starter de jakten på torpedoen. Sist jobbet de sammen mot et felles mål, denne gangen handler det like mye om å redde ett av gruppens medlemmer som å felle et kriminelt nettverk. Torpedoen ligger imidlertid et steg foran og sikter seg inn på Liv for å skade Rickard.

Liv blir nødt til å tøye alle grenser og stole på instinktene sine mer enn kollegaene for å overleve – og redde dem hun elsker høyest.

Flukt er en spenningsbok med høy puls og god innsikt i en mørk underverden. Dette er den andre frittstående delen i ERLA-serien.Om forfatteren:

Pernilla Ericson er journalist og bosatt i Stockholm. Hun har blant annet jobbet på OKEJ, Aftonbladet og med produksjoner for TV4. Pernilla fikk idéen til Erlagruppens første sak da hun mottok en mengde personlige historier om overgrep etter å ha skrevet en serie med artikler om temaet. "Flukt" er andre frittstående bok i ERLA-serien. Første bok het "Spor" og kom ut i 2022.

 Min "poengskala"

6 – Perfekt historie som har alt jeg ser etter i en bok. Må være godt skrevet, og ikke være for forutsigbar. Dette er en historie som "henger igjen" hos meg, og en bok du kan glede deg ekstra til. Bøker som jeg gir 6 MÅ du lese ;) Disse flytter helt klart inn i bokhylla mi.
5 – Historie med "det lille ekstra". Den "sitter igjen" lenge, og har god leseflyt eller et bra spenningsnivå, så det ikke blir kjedelig (Jeg er tross alt en krimelsker). Handlingen må ikke være for opplagt. Står det mellom mange bøker, så er dette en jeg absolutt anbefaler å plukke først. Enkelte av disse flytter inn i bokhylla mi.
4 – En bra bok som er verdt å lese, og som jeg gjerne anbefaler. Jeg får høre at jeg er streng når jeg gir 4, men for meg er dette en god bok, selv om den av ulike grunner ikke når høyere.

3 – En bok hvor historien ikke helt fenger, eller har andre ting som trekker ned. Kan likevel være ok å lese.
2 – Velg en annen bok. Sannsynligvis dårlig språk og/eller altfor forutsigbar.
1 – Burde denne i det hele tatt vært utgitt?

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening.


 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar/forhåndseksemplar?

Det er regler i markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt. Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening og oppsett.

Selv om jeg har får boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt VIL lese boka jeg får, hvilket tidspunkt jeg vil lese den, og hvor jeg vil dele det jeg skriver. Jeg får ikke betalt for dette. Bøkene jeg får blir stemplet, og kan ikke videreselges. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å formidle bøker gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne informere om en bok.

Jeg har ingen litteratur-utdannelse, men har journalistkurs og flere års erfaring i å formidle bøker. Siden jeg ikke har noen blogg, er jeg ingen bokblogger. Hverdagsnett er et nettmagasin, og jeg gir også ut det digitale litteraturmagasinet Hverdagsnettmagasinet, derfor bruker jeg tittelen bokanmelder.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer, "hverdagsartikler" og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok! Anbefalte barne- og ungdomsbøker

 Hverdagsnettmagasinet

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 


NYHETSBREV

Meld deg på her. (Maks ett pr måned)

 

 

Små forlag