Skip to main content

Spor

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: "Spor" av Pernilla Ericson. Leksemplar fra Harper Collins

Liv Kaspi jobber som politibetjent da hun blir utsatt for en spesiell hendelse. Hun tar ut ferie, men blir overtalt til å bli med på et privat og hemmelig oppdrag, i Erlagruppen.

Der er også Edith, Richard og Aminah med, derav navnet på gruppa.

Oppdraget går ut på at de skal sette en stopper for menn som angriper kvinner langs den grønne t-banelinjen sør i Stockholm. Det har skjedd flere voldtekter og bortføringer der.

"Spor" er bok nummer én av tre om Erlagruppen.

Denne boka likte jeg. Det var en sånn bok som jeg bevisst leste sakte for jeg ville at den skulle vare lenge. Det går en tråd av spenning gjennom historien, helt fra start  – og det gjorde at den klarte å holde på oppmerksomheten min på hver eneste side. Jeg liker personene i Erlagruppa, og plottet er bra og godt bygget opp.

Neste bok i serien ligger klar i en senere lesebunke.


Et lite utdrag fra starten av boka:

"Men nå får han øye på ei jente foran seg på gangstien. Hun går raskt med hetten oppe, og han får et glimt av kort, rødt hår idet hun vrir litt på hodet. Det er noe ved denne jentas spede skikkelse som trekker ham mot henne, noe bråkjekt ved holdningen hennes som lokker ham til seg. Noe som gjør henne til den type jente man vil sette på plass. Hun holder armene i den altfor tynne skinnjakken tett inntil kroppen. Det er en kald natt i april, så hun fryser sikkert.... Han har nådd henne igjen. Nå hører han hvor fort hun puster. Et øyeblikks tvil, men lysten er for sterk. Han slenger en hånd rundt halsen på henne bakfra og drar henne mot seg i et bestemt rykk. Løfter henne litt opp fra bakken.... "Nå skal vi ha det litt gøy". Ordene kommer støtvis, så opphisset er han.

Han hadde i det minste forventet et skrik fra jenta i parkens mørke, men hun er musestille.... Plutselig blir den ene armen hennes lengre. En rett, blank gjenstand vokser ut av hånden hennes. Han nøler et øyeblikk.....Han hører den skarpe, rasende stemmen hennes. "Ja, nå skal vi ha det gøy."".

Terningkast: 5

 

Forfatter: Pernilla Ericsson
Forlag: Harper Collins
Utgivelsesår i Norge: 2022 (2016 i Sverige)
Antall sider: 347
Format: Innbundet
Originaltittel: Spåren vi lämnar efter oss
Oversatt av: Kirsti J. Myro
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

"Vet du hvem som følger med på deg på nettet?

Langs den grønne linjen på Stockholms undergrunnsbane skjer det brutale overfall mot kvinner, og frykten sprer seg. Politibetjent Liv Kaspi tvinges til å ta ut ferie mens hun venter på resultatet etter en internutredning. Samtidig rekrutteres hun til et hemmelig, lite privatteam, Erlagruppen, som har som oppdrag å løse saken før politiet.

Etterforskningen leder dem inn i nettets mørkeste kroker, der gjerningsmennenes metoder for å velge ut ofre viser seg å være djevelsk godt planlagt. Volden eskalerer, og da kvinner begynner å forsvinne sporløst, forstår Erlagruppen at det er en kamp mot klokken. Det er kun et spørsmål om tid før mennene på Grønn linje innser at noen er på sporet av dem ...

Spor er den frittstående, første boken i serien Erlagruppen.


Om forfatteren:

Pernilla Ericson er krimforfatter, og journalist i Aftonbladet. Hun debuterte i 2016 med den første boken i Erla-serien om Kriminalinspektør Liv Kaspi i hovedrollene.

 


 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese boka jeg får, og hvilket tidspunkt jeg vil lese den.

Dessuten velger jeg selv både OM og HVOR jeg vil dele anmeldelsen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne skrive om en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive bokanmeldelser. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember