Skip to main content

Fremmedlegeme

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Unni Lindell
Leseeksemplar fra Bonnier

Lydia Winther, alias Snø, er tilbake på jobb på Sentrum politistasjon, hvor hun for tiden jobber med en sak hvor flere menn er savnet. På hjemmebane sliter hun med tidligere problemer, og går til psykolog.

På Politihuset jobber Mariann Dahle, som vi kjenner fra tidligere bøker i serien om Cato Isaksen. Hun er sjef for Voldsavsnittet, og tilkaller Snø for å hjelpe til med en sak; en kvinne blir funnet drept. June Tabita Hansen heter hun.

Sentralt i historien er kvinner som mishandles av menn. På krisesenteret hvor kvinnene først kommer, jobber Evelyn. Hun hjelper til så godt hun kan, og ordner så flere av kvinnene får opphold på en hemmelig adresse. June har også vært innom senteret, men hun ble ikke sendt videre.

En annen kvinne, Betzy er en av dem som får opphold på den hemmelige gården, en avsides jordbæråker. Hun har med seg de to barna sine. De får raskt et godt forhold til en av de andre som bor der, Lilja. Eieren av stedet, Dagny, synes de begge det er litt vanskelig å få tak på. Kvinnene hjelper til på gården og har det egentlig ganske greit der. Hvor lenge de blir på gården varierer.

Snø oppdager raskt at det kan være sammenheng mellom de to sakene, men får ikke gehør for det. Hun jobber roter derfor litt i sakene på egen hånd, og det blir ikke helt godt mottatt. 

Nok en bra historie med et originalt plott fra Lindell. Hun skriver godt, og historien har, som alltid i bøkene hennes, en spennende framdrift.

Jeg likte boka godt, og kan trygt anbefale den videre.

Terningkast: 5

Forfatter: Unni Lindell
Forlag: Bonnier
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 383
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Lilja og Betzy er blant kvinnene som gjemmer seg for sine voldelige menn på en jordbærgård i indre Østfold. Stedet er driftet på ideell basis av en kvinne i 60-årene. Hun gjør alt for å hjelpe. Eller gjør hun det? En dag oppdager Lilja overvåkningskameraer i trærne. Og seks år gamle Bambi går i søvne en natt og finner noe fryktelig i skogen.

Den unge politibetjenten Lydia Winther, kalt Snø jobber igjen på politihuset med Hay og Marian Dahle. En førti år gammel savnetsak fører Snø til gården. Det skal sette livet hennes i fare. Nesten for sent går den grufulle sannheten opp for henne. At det finnes farlige menn i verden er noe alle vet, men finnes det også farlige kvinner?


Om forfatteren:

UNNI LINDELL er en av Norges mestselgende forfattere med over 7 millioner solgte bøker. Hun har mottatt Rivertonprisen to ganger: for Drømmefangeren i 1999 og for Dronen i 2019. Hun ble nominert til den samme prisen for den forrige boken om Snø, Nabovarsel.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag.

Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Bonnier