Bøker lest i 2020

I 2020 ble det totalt 136 leste bøker. Mange av dem var heldigvis veldig gode.

Bøkene er listet opp etter den rekkefølgen jeg leste de i.

Fordelingen er slik:
Krim: 88
Romaner: 38
Fakta- og diverse bøker: 6
Tegneserier: 4

Bøkene er fordelt etter forlag:
Cappelen Damm: 24 - Gyldendal: 24
Liv: 11 - Aschehoug: 10
Panta: 8 - Capitana: 6
Vigmostad Bjørke: 6 - Anemone: 4
Egmont: 4 - Goliat: 3
Gursli Berg: 3 - Lyst: 3
Pitch: 3 - A1: 2
Fagervik: 2 - Forfatterdrøm: 2
Press: 2 - Publica: 2

1 bok fra følgende forlag:
Bazar - Eidem - Elefantus - Engen Bok
G.F. Gunder Forlag - Kagge - Kolofon
Neglebitt - Olla - Owal - Poppeltårn
Samlaget - Skamløst - Sol - Vik

 

ALLE OMTALTE BØKER I 2020

Men du ser ikke syk ut - Ragnhild Holmås

Cappelen Damm (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

Ragnhild var nettopp ferdig med en mastergrad i russisk da hun fikk kyssesyken, 23 år gammel. Tiden gikk, men hun ble ikke bedre. Det viste seg at hun hadde fått sykdommen ME. Hun møter stadig uvitende personer, og har fått mange rare kommentarer i likhet med andre som lever med ulike "usynlige" sykdommer. I boka skriver hun om sin sykdomsdebut samt kommentarer hun og andre har fått. Hun prøver også å tette noen kunnskapshull og tar bl.a. for seg forskjellen mellom kronisk utmattelse og ME, som mange oppfatter som det samme.

Denne boka kunne jeg ønske at hadde vært pensumbok i legestudiene. Ikke bare fordi den handler om ME, men også fordi mye at innholdet tar for seg hvor lite forståelse man kan bli møtt med når man lever med en såkalt usynlig sykdom, både blant helsevesenet og i samfunnet ellers.

Datter savnet - Harlan Coben

Cappelen Damm (2020) - Leseeksemplar fra forlaget

Paige er en tenåringsjente som kommer litt skjevt ut og blir avhengig av narkotika. Det er den eldre kjæresten hennes som introduserer henne for stoffet, i tillegg til at han mishandler henne. Paige rømmer hjemmefra. En dag ser Simon, faren til Paige, henne i parken. Han prøver å få kontakt med henne, men hun løper vekk. Simon følger etter, men det får han til å havne i et miljø han ikke vil være i, og med uante konsekvenser. Nå kan hverken Simon eller resten av familien hans føle seg trygge.

Harlan Coben er en veldig god forfatter som skriver godt. Historiene er alltid engasjerende. Som forventet er også denne historien spennende fra start og slutten overrasker. Les den selv, og fortell meg gjerne hva DU mener.

Rotteblod - Simen Ingemundsen og Stig Ellingsen

Neglebitt (2020). Pdf-fil fra forlaget

Thomas og Cecilie er ute og rydder i strandkanten, da de oppdager en flaske med noe uvanlig innhold - en finger. Thomas leverer flasken til stefaren Preben, som er politi, men så blir plutselig Preben borte på vei til jobb. Handlingen utspiller seg i Randaberg på Vestlandet, og innbyggerne kjenner seg ikke lenger trygge. Politiet jobber intenst med saken, men saken utvikler seg på en overraskende måte.

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.