Skip to main content

Hun var velkommen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Adele Parks
Leseeksemplar fra Cappelen Damm:

Mel lever i en rolig by en times tid utenfor London sammen med mann og tre barn. En dag får hun en epost fra en studievenninne, Abi. Hun har ikke hatt kontakt med Abi siden studietiden. Nå har Abi ekteskapsproblemer. Mel inviterer henne til å komme å bo hos de for en periode.  Noe som hun skal få angre bittert på i ettertid.

Dette er en slags pykologisk krimbok, ikke skummel - men man aner at det ligger noe rart og ulmer i dette vennskapet.


Forfatter: Adele Parks
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 415
Format: Pocket
Originaltittel: I Invited Her In
Oversatt av: Åse Feiring Cave

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:
Forestill deg det verste en venninne kunne ha gjort mot deg. Dette er verre.

Da Mel etter mange år plutselig blir kontaktet av en venninne fra studietiden, nøler hun ikke med å strekke ut en hånd. Hun trenger et sted å bo, bare en stund, og Mel tar varmt imot henne. De to var bestevenninner i sin tid, hang sammen i tykt og tynt da de gikk på universitetet, helt til Mel uventet ble gravid og måtte avbryte studiene. Sytten år senere kunne ikke livene deres ha vært mer forskjellige.

Mel er lykkelig gift etter noen år som alenemor for sønnen, som nå er tenåring, og med ektemannen har hun fått to døtre. De lever et kaotisk, men harmonisk familieliv. Abi, på sin side, ble med kjæresten sin til LA, der hun i mange år har levd et glamorøst liv med festing, kjendisvenner og overflod. Alt var perfekt – helt til hun oppdaget at kjæresten var utro. Nå trenger hun å finne nytt fotfeste, og hva er vel da bedre enn en god venninne? En hun kan gråte på skulderen til og slikke sårene sine hos. Og hvor passer vel det bedre enn hjemme hos Mel, med sine skjønne barn og forståelsesfulle ektemann?Om forfatteren:
Adele Parks er en av de mest suksessrike og folkekjære forfatterne i Storbritannia innen sin sjanger. De 20 bøkene hennes har solgt i over 3,8 millioner eksemplarer, og de er oversatt til 28 ulike språk. Alle har ligget på The Times' bestselgerliste. I løpet av sin karriere har Adele bodd i Italia, Botswana og London. Nå har hun slått seg til ro i Surrey sammen med ektemann, tenåringssønn og katt. To nye bøker fra forfatteren kommer i løpet av 2021.

Du kan følge Adele på Twitter: @AdeleParks, Instagram: @adele_parks og Facebook: @officialAdeleParks. Du kan også lese mer om henne her: www.adeleparks.comMin mening:

I starten irriterer jeg meg litt på historien....  Jeg får ikke helt tak på Abi, og liker henne ikke, og historien blir egentlig forholdsvis forutsigbar. Men likevel er det noe som gjør at man henger med. Abi fortsetter å være et irritasjonsmoment gjennom hele boka, og det blir på en måte den røde tråden her.

Historien er lettlest og spennende. Tiltross for sine mange sider, så får jeg lest den ut på en drøy dag. Man må liksom bare lese videre. Uten å spoile så mye kan jeg også si at temaet i boka er et realistisk og tema som fort kunne vært virkelighet (Ikke Abis rolle kanskje, men selve temaet).

Dette er absolutt ikke den beste boka som jeg har lest i denne sjangeren, men en fin og ok bok som det er verdt å bruke noen timer på.

 

Andre omtaler om denne boka:
Jeg finner ikke noen anmeldelser av denne boka på norske sider, men jeg finner noen danske som har skrevet om den. Jeg tar med noen av de her.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Lesegruppa

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

Cappelen Damm