Skip to main content

Nordstjernen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: D.B. John
Leseeksemplar fra Gyldendal

Tvillingsøstrene Jenna og Soo-Min har et nært forhold. De synes begge det er trist da Soo-min drar bort et år for å studere. Hun forsvinner sporløst sammen med gutten Jae-hoon fra en strand i Sør-Korea. Alle mener at de har druknet, men Jenna kan ikke slippe tanken på at hun kan ha blitt kidnappet. Disse mistankene styrker seg etterhvert, og Jenna blir tilbydd en stilling i CIS\A for å reise på et oppdrag i Nord-Korea.

Forlaget skriver:
1998, en amerikansk-koreansk tenåringsjente blir kidnappet fra en strand i Sør-Korea. Mest sannsynlig av nordkoreanske agenter. Tolv år senere leter fremdeles tvillingsøsteren Jenna, etter henne. Jennas akademiske dyktighet og interesse for Nord-Korea gjør at hun kommer i CIAs søkelys. De tilbyr henne en stilling og det åpner seg en mulighet for å kunne reise på et oppdrag i Nord-Korea. 

Samtidig, i Nord-Korea, finner en bondekone en internasjonal hjelpepakke i skogen. Hun benytter muligheten til å selge varene på svartebørsen. 

En offiser av høy rank, Cho, oppdager med frykt at han kan være i slekt med en landsforræder. Hvis dette blir oppdaget kan det bety døden både for ham og hans familie. 

Etter hvert som historien skrider fram, vil disse tre skjebnene møtes og det bygger seg opp til en intens bladvender.

 

Forfatter: D.B. John
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: Star of the North
Oversatt av: Kurt Hanssen
Antall sider: 445
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne boka hadde jeg lest mye bra om på forhånd, at den var intens spennende og en "pageturner".  Og ja, den var veldig spennende, men jeg tror likevel ikke den ender opp på favorittlista mi.

Det var litt tungt med alle de uvanlige navnene å forholde seg til, men det gikk seg til. Først på slutten av boka oppdaget jeg at det var en ordliste med koreanske ord som er brukt i historien. Denne kunne med fordel vært satt foran.

Likevel en fin og spennende bok som tar for seg det stengte marxistiske monarkiet i Nord-Korea.

Om forfatteren:
D.B. John er født i Wales. Han begynte å studere jus, men endret kurs og begynte i forlagsbransjen hvor han arbeidet med barnebøker. Nå bor han i Angel, London.

 

Meld deg inn i vår krimgruppe på facebook

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Gyldendal