Skip to main content

De udugelige

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: JR Henrixen
Leseeksemplar fra forfatteren

Forlaget skriver:
En serbisk krigsfange som soner i Norge står sentralt og det åpenbare gir politiet tunnelsyn. For noen blir det jakt, for andre en kamp for å være profesjonelle, for de falske – et utstillingsvindu.

Dagens politi står overfor grenseløs kriminalitet. Dette er en historie som tar for seg slik faenskap, samtidig som den speiler det mangfold som finnes i politikulturen. Den forteller om de ambisjonsrike, de utladete, de lojale, dilettanter, flinkiser, resignerte, men også vanlig politi med sterk etisk forankring og kjærlighet til mennesker. Romanen forener varm humor og den tradisjonelle krimsjangeren med autentisk politiarbeid.

Henriksen maler ikke ut vold, men gir det vonde et sant ansikt. Dette er fiksjon med utgangspunkt i virkelige mennesker, de som kanskje handler i samme matbutikk som deg.

 

Forfatter: JR Henrixen
Forlag: Liv
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 386
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg vet ikke helt hva jeg skal skrive om denne boka. Boka er en politikrim, litt annerledes enn andre bøker egentlig. Vanligvis når man leser så vet man at det er en oppdiktet roman, mens med denne boka føler jeg på en måte at jeg er med i politiarbeidet på en virkelig sak.

Innimellom er den litt tung å lese, men så plutselig er det masse spenning. Det er likevel en god bok. Språket flyter også veldig bra, og hele historien er oppdelt i korte kapitler. Les den, og bedøm selv!

Forfatteren har skrevet to bøker og er i gang med bok nummer tre. Han mener selv at bok nummer to er bedre enn den første. Jeg gleder meg til å lese videre å se om jeg er enig med han i det.


Om forfatteren:
Jan-Robert Henriksen har jobbet som politietterforsker og jurist, og er en etterspurt komiker. Forfatteren har 28 år bak seg som politimann. Som komiker / buktaler har han gjort flere enn 3.500 show, produsert egne teatershow, spilt på LATTER, Chat Noir og Edderkoppen, gjestet flere TV-program og produsert fem egne TV-show. Henriksen har to humorbøker på samvittigheten.

"De udugelige" er hans første krimroman, i en planlagt serie.

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Liv