Skip to main content

Armageddon-algoritmen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Petter Fergestad
Boka er mottatt i gave fra forfatteren

Leif og Ola Linge er brødre. Ola har nettopp skrevet seg ut fra en institusjon, da folk begynner å forsvinne. Vitner har sett at en engel har vist seg og hentet de forsvunne. Samtidig er det en pastor i en sekt som Leif kjenner til som vil samarbeide med han om en matematisk algoritme han har laget. Pastoren i sekten er faren til Carina som Leif har et godt øye til.


Forlaget skriver:
Forsker Leif Linde har utviklet en algoritme som beviser at klimakrisen ikke er menneskeskapt. Samtidig rammer uhyggen Drammen. Flere personer blir borte på mystisk vis. Ved hver forsvinning observeres en overnaturlig skikkelse. Pastor Lund mener endetiden er nær, og at de vranglærde tas først. Han vil samarbeide med Linge om å bevise det, og en eksplosiv allianse oppstår.

Da Leif Linde innleder et forhold til pastorens datter, er det duket for komplikasjoner. Det er duket for Armageddon.

Armageddon-algoritmen er en spenningsroman. Det er også en oppdagelsesferd. Inn i den smale gråsonen mellom genialitet og galskap. Der revolusjonerende erkjennelser og groteske vrangforestillinger gror side om side. Innen både vitenskap og religion. Boken er fiction. Men noe er også science. Temperaturkurven som Leif Linge presenterer, til fagmiljøets bestyrtelse, er reell.

Fergestad har lyktes i å beskrive global temperatur matematisk – med god nøyaktighet – gjennom fem millennier, fram til den industrielle revolusjonen. På dette grunnlaget har han kunnet forutsi temperaturutviklingen videre fram til i dag. Og – med rimelig krav på troverdighet – et stykke videre. Resultatet er overraskende.

 

Forfatter: Petter Fergestad
Forlag: Forfatterdrøm
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 333
Format: Innbundet
Kilde: Signert gave fra forfatteren


Min mening:
Noen ganger får man seg noen store overraskelser - sånn som her. Forfatteren debuterer som 78-åring. Jeg skal også være så ærlig å si at jeg normalt sett antageligvis ikke ville fått med meg denne boka. Men heldigvis fikk jeg den tilsendt som gave av forfatteren, og det var veldig bra.

Boka ble en stor positiv overraskelse. Historien var veldig spennende, og boka var vanskelig å legge fra seg. Vi er igjen innenfor sektmiljøet. Det har blitt noen "sekt-bøker" på meg i det siste. Boka skiller seg ut da historien er unik og orginal. Jeg har aldri lest noe lignende før.

Jeg satt igjen med noen ubesvarte spørsmål på slutten, men har fått forsikringer fra forfatteren om at de blir besvart senere i serien. Ikke gå glipp av denne!Om forfatteren:
Petter Fergestad var 78 år da han ga ut denne boken. Han har bakgrunn som dr. techn. i elektronikk. Han har etablert og ledet flere virksomheter, og har jobbet med bølgefenomener, matematikk og teknologiutvikling i et halvt århundre. Denne erfaringen danner fundamentet for boken, som er en mystisk thriller med krimelementer. Armageddon-algoritmen er Fergestads første roman. Han har i tillegg gitt ut 'Og himmelens krefter skal rokkes' og 'Indras nett'.

Meld deg inn i vår krimgruppe på facebook

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Egne forlag