Skip to main content

Mandela-effekten

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anne Holt
Leseeksemplar fra Gyldendal

Selma Falck blir skutt i armen. Etterhvert er det flere kjente personer som blir utryddet. Selma ser et mønster i drapene og ser at en fellesfaktor blant personene er Barnevernet. Parallellt i boka følger vi den navnløse gjerningsmannen.

 

Forlaget skriver:
Under et venninnetreff på en fortausrestaurant i september 2019 faller ett enkelt skudd fra en snikskytter. Skuddet treffer Selma Falcks gamle håndballvenn Linda Bruseth i hodet, og skader Selma i armen. Linda er en anonym og ukjent stortingsrepresentant, og både pressen og politiet antar umiddelbart at Selma var det egentlige målet for attentatet. Hun ser ingen grunn til å tvile på dem.

Nærmere undersøkelser fra politiets side viser raskt at alle tar feil: Et parlamentsmedlem er altså likvidert på åpen gate. Når så en dommer i Høyesterett blir funnet hengt og et regjeringsmedlem dør under mystiske omstendigheter, aner Selma at det er et mønster i både valg av ofre og drapsmetoder. Mens hun leter etter svar, snubler hun inn i et tilsynelatende kaos av myndighetsmisbruk, konspirasjoner og personlige tragedier. Og et iskaldt, infamt hevntokt det ser ut til å være umulig å stanse.

Forfatter: Anne Holt
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 379
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Nå er det lenge siden jeg har lest en Anne Holt-bok. I "gamle dager" når Hanne Wilhelmsen var i hovedrollen, kastet jeg meg over bøkene, og elsket de. Det var derfor veldig gøy at det i denne boka var en bitteliten kobling til Hanne Wilhelmsen.

Bøkene om Selma Falck er en ny bokserie. Den første; En grav for to kom i 2018, og jeg husker at jeg likte den godt. Furet/værbit kom året etter, men den har jeg ikke lest.

Det var derfor en stund siden jeg hadde hatt noe med Selma og gjøre, og jeg skjønner jo når jeg leser denne at det er noen detaljer jeg har gått glipp av, men man kommer likevel inn i det altså. Jeg likte historien og leste den ivrig, men tror kanskje at jeg synes at den første i serien var hakket bedre. Mulig at denne historien kunne vært kortet ned litt?
Om forfatteren:
Siden debuten Blind gudinne (1993) har hun solgt nærmere ti millioner bøker på verdensbasis. Hun har mottatt en rekke priser, blant annet Bokhandlerprisen og Rivertonprisen. Hun har også vært nominert til den prestisjetunge amerikanske The Edgar Award, som én av bare tre skandinaver i historien. Flere av bøkene hennes har blitt filmatisert, både for kino og TV.
Holt er utdannet jurist og har arbeidet som politifullmektig, advokat og journalist.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Gyldendal