Skip to main content

Når stormen aldri løyer

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lars Helle
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

Kurt Stille er en tidligere politimann. Han har skrevet en bok om en sak som han tidligere jobbet med. Saken endte dessverre tragisk med at en 2-årig jente døde.

En dag banker det på døra hans. Utenfor står det en ung jente, Thea. Hun har med et brev fra sin avdøde mor. Moren skriver i brevet at hun ikke er den biologiske moren hennes. Hvis hun noen gang vil vite mer om seg selv, kan hun kontakte Kurt Stiller i Stavanger.

Forlaget skriver:
En forblåst novemberdag i 2012 banker det forsiktig på krimforfatter Kurt Stilles dør. Utenfor står en søkkvåt, ung kvinne. Hun bringer med seg et brev som snur Kurts verden på hodet. Alle tanker han har tenkt, må tenkes på nytt. Vonde ting vil virvles opp. Sorg hentes fram.

I 1984 deltok Kurt Stille i etterforskningen av drapet på datteren til en svært moralistisk biskop. Jakten brakte ham i kontakt med kristenrockere, forfyllede forfattere, Grand Prix-artister og vikingspillere. Det eneste de hadde til felles var at de løy.
Har kvinnens brev en forbindelse med attenåringen som ble funnet død ved foten av et stup midt under Lillehammer-OL? Eller med gutten som ble drept i en narkohandel mens politiet var opptatt av å lete etter NOKAS-ranerne?

Samtidig som Kurt forsøker å finne sammenhengene ingen andre vil se, lurer en skygge i kulissene. En som vil Kurt og datteren hans alt enn godt.

«Når stormen aldri løyer» er en ekte «who-done-it-krim». Her gis leseren alle muligheter til å løse gåtene før hovedpersonen.
Dette er Lars Helles første roman om Kurt Stille.

 

Forfatter: Lars Helle
Forlag: Liv
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 510
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Fin bok fra en for meg ny og ukjent forfatter.

Her gis leseren alle muligheter til å løse gåtene før hovedpersonen, skriver forfatteren. Jeg klarte ikke det. Det var først mot slutten at jeg begynte å få reelle mistanker, men selv ikke da var jeg helt sikker. Dette er en spennende bok som er satt sammen på en god måte. Den knytter fortid og nåtid sammen på en oversiktelig måte.

Dette er den første boka om Kurt Stille, og jeg gleder meg til den neste.


Om forfatteren:
Lars Helle, (f. 14.03.1957) arbeider som førstelektor i pedagogikk ved Universitetet i Stavanger. Han har gitt ut en rekke fagbøker og åtte kriminalromaner.
Hans forrige bok, «Ingenting å skamme seg over» vant «Sølvkniven» i 2018.

 

Meld deg inn i vår krimgruppe på facebook

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Liv