Skip to main content

Tre menn til Vilma

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Gudrun Skretting
Leseeksemplar fra Aschehoug

Vilma er en litt spesiell dame. Hun spiser f.eks. ikke bananer da hun har lest at de kan være radioaktive. Hun jobber på kulturskolen og lærer barn og spille piano.

En dag ringer det på døra, og utenfor står en prest og forteller at faren hennes dessverre er død. Vilma har jo ingen far... som hun visste om iallefall.

Plutselig kommer det tre nye menn inn i livet hennes, faren hennes, presten Ivar og obdusksjonsteknikeren Robert. Robert har forøvrig en diagnose som fører til noen rare situasjoner.

 

Forlaget skriver:
En eldre herre med løsbart og bratsj blir like før jul funnet død på flyet fra London til Oslo. Hans navn var Fredrik Mozart Sandvik, og i bratsjkassen ligger en bunke brev adressert til hans datter, Vilma Veierød.

Den 35 år gamle Vilma lever alene, og har ingen kjennskap til faren. Forøvrig har hun mer enn nok med å unngå døden - lagre hermetikk i kjelleren, for eksempel, og holde seg unna radioaktive bananer. Når hun da ikke er på jobb med de brysomme pianoelevene i kulturskolen. '

Men da en kjekk prest og en patolog med verbal tourettes plutselig står på døren hennes med brev fra den døde faren, blir alt forandret. Det har nemlig ikke vrimlet av menn i Vilmas Veierøds liv. Så langt i fra. Men plutselig må hun forholde seg til to stykker. Tre - hvis man regner med den døde faren.

Det tyske storforlaget Dtv har sikret seg rettighetene til å utgi romanen om Vilma på tysk.

 

Forfatter: Gudrun Skretting
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 443
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg likte denne boka veldig godt. I starten synes jeg at den var litt rar, men så tok den seg opp. Vilma er riktignok ikke helt "A4", men hun er en flott dame som løser de fleste utfordringer på en fin måte.

Nå er det ikke pent å le av andres helseproblemer, men er er det jo på en måte lagt opp til det. En av personene i boka har verbal tourettes, og det fører til mange rare sitasjoner.

Boka blir markedsført som en julebok, jeg synes ikke det var spesielt mye jul over den, selv om de feirer jul i historien. Jeg kan likevel anbefale denne lettleste boka til alle som liker en varm, lun og morsom historie.Om forfatteren:
Gudrun Skretting (f. 1971) er utdannet klassisk pianist ved Norges Musikkhøyskole. Hun har gått forfatterutdanningen ved Norsk Barnebokinstitutt. Skretting debuterte med romanen "Anton og andre uhell" i 2016. For denne vant hun Kulturdepartementets debutantpris og NBUs pris Trollkrittet. Boka ble også nominert til ARKs barnebokpris og Bokslukerprisen. Høsten 2017 kom oppfølgeren "Anton og andre flokkdyr", og for denne vant Skretting Arks barnebokpris. Høsten 2018 kom den tredje boka i serien, "Anton den store".

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Aschehoug