Skip to main content

Krimbøker

Her er mine omtaler av krimbøker, både norske og utenlandske forfattere.

Dessverre er det en del bøker som ikke er med her, da jeg de første årene kun skrev omtaler på de bøkene jeg fikk tilsendt som leseeksemplarer. De senere årene skriver jeg omtaler uansett om jeg har fått eller kjøpt boka selv.

Bøkene er oppført i den rekkefølge som jeg har lest de - med de nyeste først.

Den som frykter snøen

BOKOMTALE: Den som frykter snøen av H.S. Palladino. Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Bjørk jobber som terapeut. Hun får en telefon fra en tidligere klient; Azora. Azora har flere ganger forsøkt å opprette kontakt, men Bjørk ønsker å holde avstand. Denne gangen er det noe i det Azora sier, som gjør at Bjørk likevel går med på et møte. Møtet blir ikke som hun har sett for seg. Azura kommer ramlende ned fra taket, og går i bakken. Selvmord, mener politiet. Bjørk kjøper ikke konklusjonen, og begynner å se nærmere på livet til Azora.

Historien er virkelig god, og plottet er bra, originalt og oppfinnsomt. Helt fantastisk at dette er forfatterens debutbok, og en bok jeg absolutt anbefaler! Noe gjorde likevel at jeg sitter med blandede følelser. Les hele omtalen under, og finn ut hvorfor.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Jentene i graven

BOKOMTALE: Jentene i graven av Jan Magne Stensrud. Leseeksemplar fra Bokhuset

Boka er todelt. På slutten av 30-tallet, følger vi Olivia, som kommer til gården Skogstad i Drangedal. Så blir det krig. Rundt gården holder det til mange motstandsfolk, og Olivia får et spesielt godt øye til en som kaller seg Olav. I nåtiden jobber Jane som journalist i lokalavisa. Det kommer inn en melding om at det er funnet tre kvinner som er nedgravd like ved Skogstad gård. Likene viser seg å stamme fra 50-tallet. Jane begynner å grave i saken.

Dette er en veldig god debutbok hvor både historie og krimelementer er flettet sammen på en fin måte. Språket flyter fint, og spenningselementet holder lett lesedriven oppe.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Isbryter

BOKOMTALE: Isbryter av Kristina Ohlsson. Leseeksemplar fra Gyldendal

Dette er andre bok i serien om August Strindberg. Han har flyttet til det lille stedet Kungshamn, hvor han driver en bruktbutikk i et gammel begravelsesbyrå. Brukthandelen, Strindbergs second hand, er populær og mange leverer inn varer. Axel er en av dem. August blir imidlertid veldig overrasket over det han får. En natt står sjøboden til August i brann, og det gjør også boden til Axel. Politietterforsker Maria er på saken, og det avdekkes godt bevoktede hemmeligheter, så hemmelige at noen må dø.

Jeg elsker denne serien. Historien er interessant og spennende, og språket er enkelt og lettlest. Boka kan leses frittstående, men jeg anbefaler deg å begynne med den første; Stormvakt.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Det ellevte manus

BOKOMTALE: Det ellevte manus av Anne Holt. Boka er kjøpt i bokhandel

Hanne Wilhelmsen er tilbake. Etter ulykken, har Hanne levd mest mulig i skjul for å unngå folk, men nå som pandemien nettopp har truffet Norge, kommer hun fram igjen. Ebba Braut ansettes i et av Norges største forlag, Storkhøj. Her får hun ansvaret for en bestselgende forfatter, men manuset som hun nylig leverte inn, er sporløst borte, og det finnes ingen kopi. Parallellt dukker det opp et lik, en kvinne ingen savner.

Dette var en bok som jeg likte godt. Ikke bare var den knyttet opp mot bøker og forlag – den var også veldig tidsaktuell med pandemien friskt i minne. Bra plott, og spennende historie, dog muligens med noen logiske brister – men absolutt en bok jeg gjerne anbefaler!

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Jomfruene

BOKOMTALE: Jomfruene av Alex Michaelides. Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Mariana har nylig blitt enke, og jobber som terapeut. Da niesen hennes, Zoe, ringer og forteller at en venninne er myrdet reiser Mariana til Zoe, som går på skole i Cambridge. Venninnen som ble drept tilhører en gruppering blant studentene som heter Jomfruene. Snart blir enda en av jentene funnet drept. Marianas mistanke faller raskt på en av professorene på skolen.

Detbutboka til forfatteren, Den tause pasienten, som kom i 2020, er en av de bedre bøker jeg har lest. Løsningen der overrasket meg totalt, og er en bok som fortsatt sitter "godt i". Derfor var forventningene til denne andre boka skyhøye. Dessverre klarte han ikke helt å innfri dem.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Stormvakt

BOKOMTALE: Stomvakt av Kristina Ohlsson. Leseeksemplar fra Gyldendal

Agnes jobber som lærer. En kveld som hun skal ut å gå tur, kommer hun ikke tilbake. Det blir en stor leteaksjon, og politiet gjør alt de kan. Sønnen Isak, mener at de likevel ikke gjør nok. Han får med seg vennen, Karl, og de leter ytterligere. Samme dag kommer August med flyttelasset sitt fra Stockholm. Han trenger en ny start, og skal åpne bruktbutikk på stedet. Snart skjønner vi at huset som August leier kan ha noe med forsvinningen å gjøre.

Ny krim fra den svenske forfatteren, som er den første i en ny serie. Dette var en bra start på leseåret 2022 når det gjelder sjangeren krim. Boka kom ut på høsten i 2021, så den er fortsatt ferskvare.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Rotvelte

BOKOMTALE: Rotvelte av Tove Alsterdal. Leseeksemplar fra Gyldendal

Olof er ute på jobbreise da han kommer forbi bygda hvor han vokste opp. Det er tjuetre år siden han var der sist. Han forlot bygda etter at han hadde tilstått å ha drept ei ung jente. Han drar til barndomshjemmet sitt, der finner han faren drept i dusjen. Den noe yngre politietterforsker Eira Sjödin er også fra stedet, og har nettopp kommet tilbake for å ta seg av sin demente mor. Hun husker stadig mer fra sin barndom når hun jobber med saken.

Jeg har nå ferie, og kjenner at jeg ikke er helt i lesemodus om dagen. Spenningsnivået i historien varierte, men det var en fin bok. Jeg håper det kommer flere bøker om Eira senere.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Engelens fall

BOKOMTALE: Engelens fall av Myriam H. Bjerkli. Leseeksemplar fra Strawberry Publishing.

Vibeke Olden, som jobber i barnevernet i Larvik, opplever rare ting. Telefonen ringer, men det er ingen der. Hun ser skygger, hører lyder og parfymeflasken hennes forsvinner plutselig. 17 årige Angela, som er prostituert, blir meldt savnet da hun ikke dukker opp i leiligheten sin i Sandefjord. Politiførstebetjent Håkon Haakonsen graver i saken, og det han finner ut kommer som en overraskelse - iallefall for noen.

Handlingen er lagt til Sandefjord og Larvik. Det er alltid stor stas når man kjenner stedene, slik at man lett kan se det for seg. Når historien i tillegg er god, og språket levende og lett - så kan det jo ikke bli bedre. Få med deg denne!

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Hvil i fred

BOKOMTALE: Hvil i fred av Sofie Sarenbrant. Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Handlingen utspiller seg på et velrennomert spahotell. En kjent skuespillerinne blir funnet bevisstløs i bassengområdet. Det ser tilsynelatende ut til å være en ulykke, eller kan det være et selvmordsforsøk? Senere samme dag blir et eldre par funnet døde i senga. Da det dukker opp enda flere døde personer, tror ikke politiet lenger på tilfeldigheter, og Emma Sköld må finne ut om det er en rød tråd i de mange dødsfallene.

Dette er en kjempegod bok. Jeg slukte historien i løpet av en dag ute i sola. Dersom du enda ikke har lest denne serien, har du nå en flott mulighet til å lese alle bøkene fortløpende etter rekkefølge.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Det sorte fåret

BOKOMTALE: Det sorte fåret av Jørgen Jæger. Leseeksemplar fra Strawberry Publishing :

Bjørn er på vei hjem. Han bestemmer seg for å kjøre en annen vei enn den han pleier. Plutselig smeller det, og han kjører på en sau. Han vil ikke ha politiet og sauebonden på nakken, så han rydder raskt opp etter seg og skjuler sporene. Ved enden av veien, står likevel politiet, og de mener at han har kjørt på og drept ei jente, og det er mange bevis som peker mot han. Ole Vik tror på han, men han faller plutselig i koma, og Bjørn dømmes til to år i fengsel.

Dette er Jørgen Jægers aller første bok. Jeg tror ikke at det er mulig for han å skrive en dårlig bok. Jeg anbefaler den varmt videre.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Forlist sjel

BOKOMTALE: Forlist sjel av Svanhild Fosback. Leseeksemplar fra Gaveca :

I historien møter vi først Linn, som er psykisk ustabil. Hun finner en død mann ute på et fyr, og ringer politiet. Selv blir hun innlagt på en pysiatrisk avdeling. Etter hvert dukker det opp flere døde personer, og noen forsvinner. Silas Ormekjenn etterforsker saken fra politiets side, men også Frida Feseth, som jobber som programleder i et krimprogram på TV, blir involvert i saken da den har nærhet til en sak hun tidligere har jobbet med. Frida ser sammenheng i sakene og tror at alt kan knyttes til en religiøs sekt.

Jeg synes dette var en fin og engasjerende historie med et bra plott. Det var spennende å følge både Linn, Frida, Magnus, Silas og de andre fram til oppklaring av saken.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

De andre

BOKOMTALE: De andre av C.J. Tudor. Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Gabe er på vei hjem fra jobb. I bilen foran får han plutselig øye på den lille datteren hans som mimer pappa. Han ringer hjem, men får ikke tak i kona. Tilslutt tar en politimann telefonen. Politiet mener at datteren er død, men Gabe gir ikke opp håpet. Samtidig følger vi Fran og datteren hennes som er på stadig er på flukt. Fran kjenner til sannheten, og sannheten kan være farlig.

Jeg likte denne historien enda bedre enn den forrige boka hennes - inntil vi nærmet oss slutten. Bortsett fra det, vil jeg si at det var en fin og spennende bok - ikke den beste som jeg har lest i år - men en bok som jeg likevel kan anbefale videre.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Det siste livet

BOKOMTALE: Det siste livet av Mohlin & Nyström. Leseeksemplar fra Kagge

Emelie forsvinner sporløst fra en fest i Karlstad i 2009. Ingen aner noe om hva som har skjedd. Billy Nerman siktes i saken, da hans sæd blir funnet på det siste kjente stedet hvor Emelie oppholdt seg. 10 år senere blir John, eller Fredrik Adamsson som han heter nå, ansatt på politistasjonen i Karlstad. Han har hemmelig identitet etter en tidligere hendelse, og det blir raskt klart at har et personlig motiv for å begynne å jobbe akkurat her.

Selv om noe av handlingen var forutsigbar, var dette en god bok som levde opp til mine forventninger. Jeg ville gjerne at den skulle vare lenge siden jeg likte den så godt, men det gikk ikke. Når jeg la den fra meg, lengtet jeg tilbake til den - og den var lest ut på et par-tre dager.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Det du gjorde

BOKOMTALE: Det du gjorde av Claire McGowan. Boka er kjøpt i dagligvarebutikk

Ali har invitert den gamle vennegjengen på weekendbesøk. Det er 25 år siden de alle har vært samlet. Kvelden går fint, men det strekker ut. Ali er trøtt og går til slutt og legger seg mens flere av de andre fortsetter. På natten våkner hun og hører et skrik. Inn kommer Karen gråtende og sier at hun har blitt voldtatt. Hun sier at det er Mike, mannen til Ali som gjorde det.

Noen ganger er det bøker som jeg ikke klarer å gå forbi når jeg er og handler mat. Dette var en sånn. Den var ikke engang på salg. Den bare sto der i hylla si og "ropte" på meg. Lettlest og spennende bok. Kanskje den får bli med deg hjem også?

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Og himmelens krefter skal rokkes

BOKOMTALE: Og himmelens krefter skal rokkes av Petter Fergestad. Boka er mottatt i gave av forfatteren

Forskerne Tor Tønder og Maria Skog er preget av fortiden. Da de møter hverandre i Tanzania virker det skjebnebestemt, og sammen engasjerer de seg i et enestående prosjekt. Historien tar oss med på en reise mellom Tanzania, Norge og Silicon Valley. Vi stifter bekjentskap med Teslas patent på trådløs energitilførsel og ikke minst: jordskjelvmaskinen, det trådløse prosjektets mørke bakside.

Dette er bok nummer to i en trilogi. Jeg liker hvordan forfatteren skriver og at historiene alltid har en høy spenningsfaktor. Selv om denne boka fint kan leses uavhengig av den første, knyttes historien likevel fint sammen med den første boka.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Djevelens yngel

BOKOMTALE: Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli. Leseeksemplar fra forfatteren

Eivind skal bare ut å kjøpe is sammen med Maria som er en kunde i kunstgalleriet til moren til Eivind. Moren kontakter politiet da han ikke kommer tilbake. Else som er ute å kjører i etterkant, kjører plutselig på noe mykt, og oppdager en gutt i veibanen. Stella og Marius kommer også kjørende, og kjører med ett på en støtfanger. Det viser seg at episodene gradvis knyttes til hverandre.

Myriam skriver bra. Selv om historien er litt mørk, så blir man dratt inn i den spennende handlingen fra første side. Dette er bok tre i en trilogi, og den kan absolutt anbefales uansett om du har lest de to første eller ikke.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

I skyggen av stråleglansen

BOKOMTALE: I skyggen av stråleglansen av Jan-Erik James Knudsen. Leseeksemplar fra Liv

Amalie prøver å komme i kontakt med Tommy Brenne. Hun har sensitive opplysninger om hans irske far, men må flykte fra ukjente forfølgere. Etterhvert kobles Kripos inn. Tommy bestemmer seg for å nøste opp i saken, og drar til den irske øya mot norsk politi sine advarsler. Det viser seg at irsk politi jakter på et internasjonalt VIP-nettverk som går mange år tilbake. Nettverket består av overgripere fra samfunnets øverste lag. Tommy kommer tett på dette nettverket.

Historien er bygget opp på en bra måte, med spenning fra første side. Sett av en liten uke og les denne boka, det er å anbefale.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Uten vesentlige feil eller manger

BOKOMTALE: Uten vesentlige feil eller mangler av Linda Skomakerstuen. Boka er kjøpt i Bokklubben

Det er ikke så ofte jeg selv kjøper bøker lenger, da jeg har et lite lager å ta av. Men om jeg først kjøper en, skal det være noe spesielt - og her er en sånn bok. 

Elvira jobber som revisor, og når hun ikke sitter nedsunket i kalkyler og regneark, holder hun omgivelsene på trygg avstand fra den hvitmalte stua si i enden av Lille Trappegata. Slik kunne det fortsatt, men en dag skjer det noe. Den pensjonerte jordmoren som bor i nabohuset dør, og kvinnen som leier stua på toppen av heia forsvinner på mystisk vis. Elvira er overbevist om at noen i den lille sørlandsbyen ruger på en mørk hemmelighet.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Vinterild

BOKOMTALE: Vinterild av Anders de la Motte. Leseeksemplar fra Aschehoug

Kjøp boka - og kos deg! Dette er forfatterens tredje krimbok, og han blir bare bedre for hver bok!

 Laura har tilbragt alle somrene sine hos tanten i en hyttegrend i Skåne. Lucianatten 1987 brenner en danseplatting i hyttegrenda, og en ung kvinne dør. Laura kutter ut all kontakt med både vennene og tanten. Tretti år senere får hun telefon fra en advokat om at tanten er død, og at Laura har arvet hyttebyen. Hun drar dit og finner et sted som har forfalt og er fullt av søppel. Det er to sterke interessenter som er interessert i å kjøpe stedet, og Laura sliter med å ta den rette avgjørelsen. Samtidig skjer det stadig flere uforklarlige ildpåsettelser og Laura oppdager at til og med tanten hadde sine hemmeligheter.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Øynene som ser

BOKOMTALE: Øynene som ser av Mary Higgins Clark. Leseeksemplar fra Cappelen Damm

En god krim som er vanskelig å legge fra seg.

Kerry har en hjemmealenefest med flere av vennene sine. Festen avsluttes tidlig og Kerry begynner å rydde opp. Dagen etter blir hun funnet død på bunnen av svømmebassenget i hagen. Politiet stiller spørsmål ved Kerrys kjæreste, Alan. Han og Kerry skal hatt en krangel på festen og Alan er visstnok av den sjalu typen. Da han i tillegg blir avslørt i å lyve for politiet, blir han tidlig mistenkt. Selv hevder han sin uskyld. Den eldre søsteren Aline hjelper politiet i etterforskningen. Hun graver fram mange interessante opplysninger som er til stor hjelp for politiet.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Utenfor er hundene

BOKOMTALE: Utenfor er hundene av Gunnar Staalesen. Leseeksemplar fra Gyldendal

Kjøp denne, så du har den klar til høstferien!

En mørk vinterkveld ute på et oppdrag kommer plutselig en bil i full fart mot Varg Veum. Det er bare med nød og neppe han unngår å bli påkjørt og drept.

Dette får Veum til å tenke på to dødsannonser han har lest de siste månedene. To av mennene som har sonet en dom i en overgrepssak der Veum selv i en kort periode var feilaktig siktet, har omkommet på en måte som politiet har lagt til side som ulykker. Veum får nå mistanke om at dette kan være noe langt mer alvorlig enn tilfeldige dødsulykker. I så fall står han kanskje selv på den samme drapslisten …

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

La meg være

BOKOMTALE: La meg være av Clare Mackintosh. Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Anna opplever at faren tar selvmord ved å hoppe utenfor et stup. Anna og moren tar dette tungt, men bare noen måneder senere velger også moren å avslutte sitt liv på nøyaktig samme sted og måte som faren. Anna, som er enebarn blir velstående da hun arver eiendommer og livsforsikringer fra begge foreldrene. Anna møter terapeuten Mark, og sammen får de datteren Ella.

Anna synes det er vanskelig å forholde seg til foreldrenes død. En dag får hun et kort som får henne til å mistenke at foreldrene ikke tok selvmord, men ble myrdet. Hun er fast bestemt på å finne ut hva som skjedde. Men ved å grave i fortiden setter hun i gang noe som ikke kan stoppes. Anna kommer snart til å oppdage at det noen ganger kan være tryggere å la fortiden få være i fred.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Lewisbrikkene

BOKOMTALE: Lewisbrikkene av Peter May. Leseeksemplar fra Goliat

Endelig er den tredje og avsluttende boken i "Lewis-triologien" om Fin Macleod ute i butikkhyllene. De to første bøkene; Svarthuset og Lewismannen fikk begge veldig gode kritikker og terningkast 6 i en rekke norske aviser. Mange har store forventninger til den tredje boka.

Fin Macleod, nå sikkerhetssjef for en privat eiendom på Isle of Lewis, får i oppdrag å etterforske en bølge av ulovlig jakt på øya. Under etterforskningen gjenforenes Fin med Whistler Macaskill, en lokal krypskytter som var hans bestevenn i tenårene. Whistler har lenge båret på en hemmelighet, og når gjenforeningen plutselig tar en mørk, voldsom vending, innser Fin at sannheten vil være ødeleggende for øya.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Katharina-koden

BOKOMTALE: Katharina-koden av Jørn Lier Horst. Leseeksemplar fra Gyldendal

Nok en god krimbok fra Jørn Lier Horst!

Denne boka hadde jeg gledet meg til lenge å lese. Jeg ventet og ventet, men ett sted på veien fra forlaget til meg, ble den borte. Ny bok ble sendt, og plutselig en dag etter ca 2 uker så lå den i postkassa, den tolvte boka med William Wisting, klar for å leses.

I disse dager er det 24 år siden Katharina Haugen forsvant sporløst. Hvert år siden har Wisting oppsøkt Katharinas ektemann, som befant seg utenbys på jobb og hadde et solid alibi. Den jevnlige kontakten mellom Wisting og Martin Haugen har etter hvert utviklet seg til et vennskap. Denne gang finner han imidlertid Haugens hus lukket og låst. På årsdagen for sin kones forsvinning er Martin Haugen selv sporløst borte.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Den sjuende sønnen

BOKOMTALE: Den sjuende sønnen av Árni Thórarinsson. Leseeksemplar fra Bazar

Ny islandsk krim.

Kveldene er lange i Ísafjördur, et lite sted nordvest på Island, når Einar er på oppdrag for Ettermidddagsavisen for å skrive om den lokale økonomien som er omtrent like lovende som avisens. Men det tar ikke lang tid før Einars nese for nyheter begynner å klø.

Et verneverdig hus brenner ned, og det er mistanke om at brannen er påsatt. Mens Einar intervjuer husets eier, blir han nesten påkjørt av en bobil i høy fart. Den viser seg å være stjålet fra to litauiske turister. Så forsvinner to besøkende i byen, en populær fotballspiller og kameraten hans, og det er ingen spor etter dem.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Pasienten

BOKOMTALE: Pasienten av Trude Teige. Leseeksemplar fra Aschehoug

En krimroman om de katastrofale følgene det kan få når mennesker ikke blir behandlet med respekt og verdighet.

I boka møter du en psykiatrisk pasient på Dikemark som kalte seg Krøsus og har vært pasient i over 50 år.  «De dreper pasienter her», er det siste han hvisker før han dør i 1993. En av de få som snakket med Krøsus, var lille Julia. Julia som i 2002 er 18 år, forsvinner sporløst fra Enden, en liten bygd på Sunnmøre. Etter mange år kaster et drap nytt lys over både Julias forsvinning og det som foregikk på et nervesanatorium på Julias hjemsted.

Når Kajsa Coren får en privat forespørsel om å undersøke hva som kan ha skjedd med Julia, bringer det henne rett inn i drapsetterforskningen. Et ukjent Munch-maleri og psykiatrisk forskning spiller uventet sentrale roller.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Lille Linerle

BOKOMTALE: Lille linerle av Myriam H. Bjerkli. Leseeksemplar fra Liv

Sju år gamle Mari leker på stranda utenfor huset der hun bor. Det er en regntung oktoberdag og mamma har besøk av den nye kjæresten sin, Petter. Mari liker ham ikke. Hun drømmer om at den ordentlige pappaen hennes - som hun bare husker fra et sort-hvitt-bilde hun har på natt- bordet - en dag skal komme på besøk. Plutselig en dag kommer pappa.

Det finnes mange eksempler fra virkeligheten på unge jenter som blir holdt fanget av usle menn. Noen av dem i årevis. Ofte i mørke kjellere, i helt vanlige boligområder, der ingen aner hva som foregår innenfor naboens vegger. Kunne det samme skjedd i Kodal, det fredelige, lille tettstedet rett utenfor Sandefjord?

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Guden

BOKOMTALE: Guden av Jørgen Jæger. Leseeksemplar fra Juritzen

Det er fullt av folk på torget i Fjellberghavn når ordfører Janne Wold går på talerstolen fulgt av politistasjonssjef Marte Mellingen. Midt i folkemengden roper en skingrende stemme: «Allahu akbar!» etterfulgt av tre skudd. På scenen står ingen oppreist, og samtidig starter en serie med godt planlagte bankran.

Det blir noen svært dramatiske døgn for politioverbetjent Cecilie Hopen der hun jakter på gjerningsmenn med begjær som vanskelig kan kontrolleres. I de mørkeste skygger trekker en anonym person i trådene. Han er Guden. Og Ole Vik? I denne romanen får han helt nye utfordringer privat. Dette er en kriminalroman med dramatiske hendelser og sarte menneskelige relasjoner.

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Smak av egen medisin

BOKOMTALE: Smak av egen medisin av Vigdis Lysne. Leseeksemplar fra forfatteren

Den unge kvinnen Lilja er bundet til sengen på en institusjon for hjerneskadde. Men hun har ikke alltid vært hjerneskadet. Det ble hun først etter at en kjendislege begynte prosessen som Liljas søster kaller "kidnappingen".

Den internasjonalt kjente legen, Sonia Nygren, er i København for å delta i et debattprogram om HPV-vaksiner, men hun forlater aldri byen igjen. Hvorfor er hun død? Og er det en forbindelse til arbeidet hennes med å gjøre vaksiner sikrere?

Hva skjer med Lilja: Vil det lykkes for familien å få henne hjem? Er det en forbindelse mellom Nygren og Lilja - og hvilken rolle spiller kjendislegen som fikk Lilja anbrakt på hjerneskadesenteret

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Stemmen

BOKOMTALE: Stemmen av Jørgen Jæger. Boka er kjøpt i bokhandel

”Nåde” Vær så snill! Ikke gjør det, ikke skyt!” Dermed var det ingen tvil lenger. Dette var virkelig. Cecilie krympet seg og forberedte seg på det som ville følge. En biljakt i den fiktive byen Fjellberghavn på vestlandet ender i katastrofe og lensmann Ole Vik blir livstruende skadet. Hans kollega Cecilie Hopen blir kidnappet av de som forårsaket ulykken og halvt bevisstløs blir hun vitne til et dobbeltdrap. Hun våkner på et sykehus i Drammen, uten å ane hvordan hun har kommet dit. Cecilie har delvis hukommelsestap.

I små glimt kommer hukommelsen tilbake. En stemme trer frem for henne, en fremmed, truende og karakteristisk norsk stemme. Drapsmannens. Hun har ikke sett ham, bare hørt ham. Hvem er han? Hva vil han?

Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...
ALLE OMTALTE BØKER I SJANGEREN KRIM