Skip to main content

Dødelig bekjentskap

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Peter Swanson
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Henrietta, kalt Hen, og Lloyd flytter inn i et nytt hus. De er veldig fornøyd - helt til de møter de nærmeste naboene. På en omvisning i huset til naboene gjenkjenner Henrietta en gjenstand som er knyttet til et tidligere drap. Henrietta blir etterhvert helt sikker på at Matthew, som naboen heter, er en morder, og hun observerer han i flere mistenkelige situasjoner. Det er ikke like lett å få andre til å tro på det hun forteller.

Forlaget skriver:
Henrietta og mannen hennes Lloyd lever et stille liv i deres nye hjem utenfor Boston, Massachusetts. Hun er illustratør og har studio like i nærheten. Og endelig har hun funnet de riktige medisinene for sin bipolare lidelse og oppnådd stabilitet og ro.

Helt til hun treffer naboen ... På kontoret hans oppdager Henrietta noe velkjent. For to år siden ble en mann drept og en pokal forsvant fra hjemmet hans. Pokalen på naboens hylle er identisk med denne, og det vet hun fordi hun lenge var fascinert av det uoppklarte mordet – en besettelse hun ikke lenger prater om, men heller ikke har gitt helt slipp på.

Kan naboen Matthew være en morder? Eller er dette bare begynnelsen på nok en psykotisk episode slik som den hun hadde da hun gikk på college? Da hun ble så besatt av å skyldiggjøre en medstudent at hun endte opp med å skade en klassekamerat ...

Jo mer Henrietta observerer Matthew, desto sikrere blir hun på at han planlegger noe helt forferdelig. Men ingen tror henne. En natt da hun tilfeldigvis støter på Matthew på en mørk parkeringsplass, forstår hun at han har oppdaget henne. Og at dette er begynnelsen på det grusomme marerittet hun kanskje ikke vil komme levende ut av ...

Forfatter: Peter Swanson
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: Before She Knew Him
Oversatt av: Kari Engen
Antall sider: 367
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er en god og underholdende psykologisk thriller som gradvis bygger seg opp til meg spenning. Du tror kanskje at du har skjønt opplegget, men det kan du ikke være sikker på før du faktisk har lest ferdig.

Om forfatteren:
Peter Swanson debutroman Den tikkende kvinnen (Orig tittel: The Girl with a Clock for a Heart) fikk stor internasjonal oppmerksomhet da den kom i 2014. De som fortjener det (The Kind Worth Killing) kom året etter, og var første bok ut på norsk (2016). Alle disse vakre løgnene kom i 2019.

Swanson bor i Somerville i Massachusetts.

 

Er du glad i å lese, og ønsker deg et lesebrett?

Nå kan du vinne et lesebrett fra PocketBook i guppa Krimbøker

https://www.facebook.com/groups/795418894238330/

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Cappelen Damm