Skip to main content

Djevelens yngel

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Myriam H. Bjerkli
Leseeksemplar fra forfatteren

Eivind skal bare ut å kjøpe is sammen med Maria som er en kunde i kunstgalleriet til moren til Eivind. Moren kontakter politiet da han ikke kommer tilbake. Kort tid etterpå er Else ute å kjører, hun har tatt et par glass vin, og plutselig kjører hun på noe mykt. Hun oppdager at det ligger en gutt i veibanen, og hun får panikk. Stella og Marius som vi husker fra forrige bok er på vei for å handle nye klær til Marius da bilen plutselig treffer noe med et skarpt smell, det viser seg å være en støtfanger. Dette kunne vært tre frittstående situasjoner, men episodene er tettere knyttet til hverandre enn de aner.

Forlaget skriver:
Ni år gamle Eivind blir kidnappet av en kvinne midt i Sandefjord sentrum, samme dag som 17 år gamle Tobias forsvinner under en sykkeltur i Kodal.

Politiførstebetjent Håkon Haakonsen fokuserer først og fremst på Eivinds forsvinning. Hvem vil kidnappe en ni år gammel gutt? Da han etter hvert får mistanke om at kidnapperen er guttens halvsøster, Mari, som forsvant for mange år siden, blir det enda mer uforståelig. Hvorfor har hun kommet tilbake og tatt med seg lillebroren sin?

Da sykkelen til Tobias blir funnet, skjønner Håkon at heller ikke Tobias har forsvunnet frivillig. Noe har skjedd ham, men det finnes ingen spor. Midt i kaoset får Håkon også en drapssak i hendene. Har de tre sakene noen sammenheng?

Dette er den siste boka i Kodal-trilogien. Hver bok kan lese frittstående, men vi møter de samme menneskene i ulike roller gjennom bøkene. Og i denne siste dras trådene tilbake til Mari, som forsvant i Lille Linerle.

 

Forfatter: Myriam H. Bjerkli
Forlag: Capitana
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 400
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Myriam skriver bra. Selv om historien er litt mørk, så blir man dratt inn i den spennende handlingen fra første side.

Det er alltid artig med handling som legges til stedet du bor, eller steder en er kjent. Da kan man lett se for seg stedene. Det er også moro når andre forfattere dras inn i handlingen. Her har en av personene krimbøker fra Jørn Lier Horst i bokhylla.

Dette er tredje bok i en trilogi. Alle bøkene kan leses frittstående, men man får mest sammenheng når man leser de alle i riktig rekkefølge. Jeg kan absolutt anbefale alle tre bøkene, og kunne ønske at det kom flere i serien.


Om forfatteren:
Myriam H. Bjerkli (f.1963) er født i Tromsø. I dag er hun bosatt i Larvik, der hun jobber som forlegger, forfatter, oversetter, selger og frilansjournalist.

Bjerkli debuterte som krimforfatter i 2017 med «Lille Linerle» til strålende anmeldelser. «Stella Polaris» er hennes første utgivelse på Capitana forlag. Boka kom ut i februar 2019.

 

Er du glad i å lese, og ønsker deg et lesebrett?

Nå kan du vinne et lesebrett fra PocketBook i guppa Krimbøker

https://www.facebook.com/groups/795418894238330/

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Bonnier