Skip to main content

Stella Polaris

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Myriam H. Bjerkli
Leseeksemplar fra forfatteren

Stella og Aleksander bor i Kodal sammen med sønnen Marius. Det er mye krangling og alkohol inne i bildet. Stella har tatt seg en par glass vin, men hun drar som vanlig å henter Marius i barnehagen. Han kommer ikke løpende som han pleier, og det viser seg at barnevernet har vært og hentet han.

Hun drar for å finne han, men på veien forårsaker hun en bilulykke. Denne ulykken forandrer livet deres på en måte de aldri hadde sett for seg, og i kulissene lurer farer de ikke aner noe om.

Forlaget skriver:

Et trekantdrama som får fatale konsekvenser. En hensynsløs maktkamp. Et barn i barnevernets varetekt.

Samboerparet Stella og Aleksander er fanget i et forhold med mye krangel og alkohol. Og en dag da Stella skal hente sønnen deres i barnehagen har barnevernet vært der før henne. Full og desperat bestemmer Stella seg for å finne sønnen, og hun tar Aleksanders bil. Det er en avgjørelse som skal koste den lille familien dyrt. Ulykken hun forårsaker sender Aleksander i fengsel, og Stella selv i armene på en fremmed. Men hun er mor, og en mor gjør hva som helst for å få barnet sitt tilbake.

Det ingen vet, er at noen følger vaktsomt med på deres minste skritt...

‍Jeg elsker deg, hvisket han. Du venter vell på meg?

Selvfølgelig! Men hva...

Det er bra. Stemmen hans sprakk et øyeblikk, før han fortsatte. Hvis du lar noen andre røre deg... Du vet at jeg aldri vil la noen annen få deg, ikke sant?

Hun nikket igjen, selvfølgelig visste hun det. Han hadde sagt det mange ganger før, at han aldri ville gi slipp på henne. At han heller ville se henne død...

 
Forfatter: Myriam H. Bjerkli
Forlag: Capitana
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 312
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Endelig, her er en krim hvor handlingen utspiller seg i min hjemby, Sandefjord. Sånt er gøy :)

Dette er den andre boka jeg har lest om forfatteren. Debutboka Lille Linerle falt i god smak her hos meg selv handlingsforløpet dreide seg om et dystert emne. Denne boka er ikke noe unntak. Forfatteren har også denne gangen skrevet en kjempegod bok. Igjen legger hun handlingen til et aktuelt tema. 

Historien i boka er veldig spennende. Etterhvert aner man kanskje at man mistenker et fasitsvar, men ikke vær for sikker likevel. Løp og kjøp!Om forfatteren:
Myriam H. Bjerkli er født 1963 i Tromsø. I dag er hun bosatt i Larvik, der hun jobber som forlegger, forfatter, oversetter, selger og frilansjournalist. Bjerkli debuterte som krimforfatter i 2017 med Lille Linerle til strålende anmeldelser. Tidligere har hun utgitt Cyprianus (2007), Mickelimål (2009), RocknRoll, Baby (2010) og The Gambia (2010/2014).

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Bonnier