Skip to main content

Den niende graven

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Stefan Ahnhem
Boka er kjøpt i bokhandel

Forlaget skriver:
I et vinterkaldt Stockholm har Sveriges justisminister forsvunnet sporløst på den korte veien mellom Riksdagen og en ventende bil. Fabian Risk kalles inn for i hemmelighet å etterforske justisministerens forsvinning.

Omtrent samtidig blir konen til en kjent dansk tv-personlighet funnet myrdet i luksusvillaen nord for København. Dunja Hougaard leder etterforskningen som fører henne over sundet til Sverige.

Fabian og Dunjas spor krysser hverandre i et iskaldt Skandinavia der de dras stadig dypere inn i en konspirasjon som viser seg å være verre enn noen av dem hadde kunnet forestille seg.

Fabian er alt annet enn en lagspiller. Han nekter å følge regler som kan hindre ham i å løse saken.

"Den niende graven" er den andre, frittstående boken om politietterforskeren Fabian Risk. Det er en intrikat konstruert thriller der Stefan Ahnhem forteller hva som fikk Fabian Risk til å forlate Stockholm og flytte tilbake til Helsingborg.

 

Forfatter: Stefan Ahnhem
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2017
Originaltittel: Den nionde graven
Oversatt av: Henning Kolstad
Antall sider: 636
Format: Pocket
Kilde: Kjøpt i bokhandel


Min mening:
Dette er den andre boka i serien om Fabian Risk. Den første boka, Offer uten ansikt, likte jeg veldig godt og den endte på favorittlista mi for 2019.

Denne boka synes jeg ikke at at nådde helt opp. Jeg skal ikke si at boka var kjedelig eller dårlig, men deler av historien klarte iallefall ikke å få meg engasjert nok til å få meg "hekta" på handlingen.

Selv om dette er bok nummer to, så er handlingen lagt til tiden før hendelsene i den første boka.Om forfatteren:
Stefan Ahnhem har vært manusforfatter innen film og TV i mer enn 20 år. Han har blant annet skrevet manus til noen av Sveriges mest populære krimserier som Wallander og Irene Huss. Offer uten ansikt var hans første bok, og den første i serien om Fabian Risk. Boken har hatt stor suksess i Sverige og Danmark. Offer uten ansikt ble Sveriges mestselgende debut i 2014, og vant også Crimetime Specsavers Award.

Den niende graven vant den tyske krimprisen MIMI for 2016. Nordisk Film har kjøpt tv-rettigheter til de fire første bøkene om Fabian Risk. Ahnhems bøker utgis i 20 land. Forfatteren bor i Stockholm.

 

Meld deg inn i vår krimgruppe på facebook

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Aschehoug