Skip to main content

Offer uten ansikt

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Stefan Ahnhem
Fått boka i bursdagsgave

Dere får klare dere med forlagets omtale når det gjelder handling denne gangen, og de skriver:

En sløydlærer blir funnet drept på sløydsalen. Ved siden av den døde ligger et gammelt klassebilde fra 9. klasse, der ansiktet hans er krysset over. Fabian Risk, etterforsker i Helsingborgpolitiet, blir trukket inn i etterforskningen. Den drepte er nemlig en av hans gamle klassekamerater. Snart blir det klart at morderen har flere ofre på listen.

Fabians dobbeltrolle som etterforsker og potensielt offer er utfordrende: Når blir det hans tur?

 

Forfatter: Stefan Ahnhem
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2016
Originaltittel: Offer utan ansikte
Oversatt av: Kari Bolstad
Antall sider: 636
Format: Pocket
Kilde: Fått i bursdagsgave


Min mening:
Endelig ble det denne bokas tur. Jeg fikk den i bursdagsgave i 2016, men det har alltid vært noen andre som har gått foran i lesekøen. Det har ikke vært noen spesiell grunn til det egentlig. Det som er sikkert er at det ikke vil gå like lang tid til jeg skal lese neste bok i denne serien. Siden jeg fikk lesebrett til jul, lastet jeg likesågodt ned hele serien som ebøker. 

Jeg har hørt mye blandet om denne bokserien, mest postivt. Om historien er så veldig realistisk er en ting, men den er absolutt veldig spennende. Det var en fin avslutning på krimåret 2019, og jeg skal lese resten av serien neste år.Om forfatteren:
Stefan Ahnhem har vært manusforfatter innen film og TV i mer enn 20 år. Han har blant annet skrevet manus til noen av Sveriges mest populære krimserier som Wallander og Irene Huss.

Offer uten ansikt er hans første bok, og den første i serien om Fabian Risk. Boken har hatt stor suksess i Sverige og Danmark. Offer uten ansikt ble Sveriges mestselgende debut i 2014, og vant også Crimetime Specsavers Award.

Nordisk Film har kjøpt tv-rettigheter til de fire første bøkene om Fabian Risk. Ahnhems bøker utgis i 20 land. Forfatteren bor i Stockholm.db

 

Meld deg inn i vår nyoppstartede krimgruppe på facebook

 

Aschehoug