Skip to main content

FAVORITTER I 2019:

Det har vært mange gode bøker i 2019, men her er mine favoritter. Bøkene er sortert alfabetisk etter forfatter.

Topp-15 krimbøker i 2019:

Anna Bågstam:
Skyggespillet

Panta
Historien i denne boka fortsetter akkurat der den forrige boka sluttet. Harriet er på middagsdate med Rikard, da Harriet får en etterlengtet sms fra venninnen Lisa. Det er bare det at innholdet i meldingen er langt ifra det hun forventet seg. Lettlest og veldig spennende! Denne bør du lese!

Anders de la Motte:
Vinterild

Aschehoug

Lucianatten 1987 brenner danseplatting i en skånsk hyttegrend ned til grunnen. En ung kvinne dør i flammene. Under etterforskningen settes venner opp mot hverandre, tillit brytes og familier splittes ¿ inntil en ung mann til slutt tilstår mordbrannen. Dette er den tredje boka jeg har lest av forfatteren - og han blir bedre og bedre for hver bok!

Camilla Grebe:
Dvalen

Gyldendal

Samuel saboterer en narkotikahandel og gå under jorden. Han svarer han på en annonse. En familie søker etter assistent til sin hjerneskadde sønn. Men det varer ikke lenge før tilværelsen hos den sørgmodige Rakel og hennes sønn Jonas tar en grufull vending. En kjempespennende psykologisk krimbok hvor handlingen tar en annen vei enn man først ser for seg. Denne MÅ du lese!

Erling Greftegreff:
Liten jente forsvunnet

Liv

Historien starter litt todelt; Den lille jenta Susanne blir borte fra barnehagen. Ingen har sett noe, og det tyder på at det er en nøye planlagt kidnapping. Hanna og Hugo bor sammen i et kollektiv. En dag lar de den vakre Linda flytte inn. Da skjer det litt av hvert, og ingenting blir som før. Dette er en sånn krimbok som du ikke vil at skal slutte, samtidig som du ikke vil slutte å lese.

Helene Flood:
Terapeuten

Aschehoug

Sara og Sigurd bor i et eldre hus. Sara jobber som psykolog i et kontor over garasjen. En dag drar Sigud på hyttetur med to venner, og legger igjen en melding på telefonsvareren at han har kommet fram. Senere på dagen får Sara en telefon fra vennene som lurer på hvor Sigurd blir av da han ikke har kommet fram på hytta. God psykologisk krim.

Jørgen Jæger:
Judasskuddet

Capitana

Ondskapen herjer under overflaten i Fjellberghavn. Flere mennesker ryddes av veien, og drapene kamufleres som overdosedødsfall. Jeg ble kjempeglad når denne boka dukket opp i postkassa mi - endelig kunne jeg lese mer om Ole Vik og resten av gjengen i Fjellberghavn.

Jørn Lier Horst:
Det innerste rommet

Capitana

Wisting står ovenfor en ny mystisk sak. En Arbeiderparti-mann dør og i et rom på hytta hans gjør man et overraskende funn. Han setter sammen et lite team for å løse saken. Jørn Lier Horst er en glimrende forfatter - og her er nok en god bok i serien om politimannen William Wisting og datteren Line.

Mariette Lindstein:
Sekten på Tåkøy

Gyldendal

På en vindfull og tåkete øy har en New Age-bevegelse slått seg ned. Sofia og venninnen Vilma drar på et foredrag. Sofia blir tilbudt jobb - nemlig å drive biblioteket, og slår til. Etterhvert finner hun ut at stedet ikke er så idyllisk som hun først fikk inntrykk av, men da er det kanskje for sent? Spennende og ekkel historie som kryper under huden din, og absolutt en bok som fortjener en anbefaling!

Michel Bussi:
Tiden er en morder

Bazar

Den 42 år gamle advokaten Clotilde tilbringer sommerferien på Korsika sammen med sin mann og tenåringsdatter. Det er første gang hun er tilbake etter at foreldrene og broren omkom i en bilulykke 27 år tidligere. Selv overlevde hun på mirakuløst vis. Få med deg denne! God bok som er vanskelig å legge fra seg. Spennende til siste side.

Monica N. Yndestad:
Ulmebrann

Cappelen Damm

En buss står i full brann i en tunnel i Bergen. Alice Bratt, journalist i BA, skjønner raskt at dette ikke er en vanlig trafikkulykke. Hva er det som skjuler seg i det utbrente vraket? For Alice blir saken dypt personlig. God bok og engasjerende bok som jeg absolutt kan anbefale.

Myriam H. Bjerkli:
Stella Polaris

Liv

Et trekantdrama som får fatale konsekvenser. En hensynsløs maktkamp. Et barn i barnevernets varetekt. Endelig, her er en krim hvor handlingen utspiller seg i min hjemby, Sandefjord. Sånt er gøy :)

Lene Lauritsen Kjølner:
Mord på Kilen

Fagervik

Det politiske miljøet blir ikke enige om det skal bygges en hengebro fra Nøtterøy til Tønsberg, eller om det skal lages en undersjøisk tunnell. Ordføreren mottar trusler og han tar kontakt med privatdetektiv Olivia. Samtidig finner en fuglekikker varaordføreren druknet i et fuglereservat. Er det en sammenheng mellom de to sakene?

Stefan Ahnhem:
Offer uten ansikt

Aschehoug

En sløydlærer blir funnet drept på sløydsalen. Ved siden av den døde ligger et gammelt klassebilde fra 9. klasse, der ansiktet hans er krysset over. Fabian Risk, etterforsker i Helsingborgpolitiet, blir trukket inn i etterforskningen. Veldig spennende!

Søren Sveistrup:
Kastanjemannen

Gyldendal

Vi befinner oss i Danmark. En datter er forsvunnet og en ung kvinne er drept og over henne henger en kastanjemann. Thulin og Hess blir satt på saken. Snart dukker det opp flere lignende drap. Veldig spennende!

Tom Egeland:
Falken

Capitana

En trikk blir kapret i Oslo sentrum. For gislene og politiet enter et åndeløst mareritt. Med politiet på hjul kjører trikken rundt i byen en stekende het juli-ettermiddag. Ingen vet hva som foregår bak de tildekkede vinduene. Boka er intens spennende, men samtidig vond å lese.

Meld deg inn i vår nyoppstartede krimgruppe på facebook

Topp-6 romaner i 2019:

Ellen Vahr:
Gaven

Aschehoug

Vinteren 1841 reiser Anne fra Vardal til Christiania for å tjene hos byens mest berømte gullsmed og hans unge, vakre kone. Hun har valgt den veien hun tror er den rette. Det eneste hun har med seg er noen tørkede planter, en sort bok og en hemmelighet. Gaven er en nydelig bok som er verdt å lese.

Heather Morris:
Tatovøren i Auschwitz

Aschehoug

Kan man finne kjærlighet på et så brutalt og grusomt sted som i Auschwitz? Dette er en utrolig sterk historie, basert på virkelige hendelser. Kjempegod bok. Den må du bare lese! Det er garantert en historie som sitter igjen i hodet ditt lenge.

Jenny Colgan:
Velkommen til Floras Café

Gyldendal

Flora er opprinnelig fra en øy helt nord i Skottland; Mure. For flere år siden dro hun derfra og flyttet til London. Tilfeldighetene gjør at hun må reise tilbake i forbindelse med jobb. Ting blir ikke akkurat sånn hun hadde sett for seg. En hyggelig bok med både matlaging og romantikk.

Lucina Riley:
Månesøsteren

Cappelen Damm

Bok nummer fem i serien om De syv søstre. Denne gangen er det søsteren Tiggy som vi skal følge familiesporene til. Det fører oss til Spania og sigøynere som driver med flamencodans. Koselig historie.

Sarah Jio:
Alle blomstene i Paris

Cappelen Damm

Tara ble født ved hjemmefødsel i den lille amerikanske byen Idaho i 1986. Familien er mormonere og Tara lever et liv veldig annerledes enn de fleste av oss. Først da hun er sytten år begynner hun på skolen. Hjernevasking er et sentralt stikkord i denne historien fra virkeligheten. Heldigvis er Tara sterk og klarer etterhvert å stå for sine egne ønsker og behov. En bok verdt å lese!

Tara Westover:
Noe tapt og noe vunnet

Gyldendal

Dette er en todelt historie. I 2009 er Caroline ute å sykler i sentrum av Paris, mens tankene dreier seg om knust kjærlighet. Samtidig er sjåføren av en lastebil litt uoppmerksom. 5 dager senere våkner Caroline på sykehuset med hukommelsestap.