Skip to main content

Liten jente forsvunnet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Erling Greftegreff
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

Historien starter litt todelt; Den lille jenta Susanne blir borte fra barnehagen. Ingen har sett noe, og det tyder på at det er en nøye planlagt kidnapping. Jenta viser seg å være adoptert og det spekuleres i om det er biologiske slektninger som står bak. Det viser seg at den biologiske moren har vært død i flere år, og foreldrene hennes har aldri hatt kontakt med den lille jenta.

Hanna og Hugo bor sammen i et kollektiv. En dag lar de den vakre Linda flytte inn. Da skjer det litt av hvert, og ingenting blir som før.

Forlaget skriver:
Da en liten jente, Susanne, plutselig forsvinner fra utelek i barnehagen, blir det slått full alarm. De eneste vitnene til forsvinningen er to jevnaldrende barn, som beskriver en ukjent mann, som kontaktet dem og ga dem godteri. Oppslukt av godteriet, la de ikke merke til at lille Susanne plutselig ikke var der lenger.

En storstilt leteaksjon blåses i gang, men ender resultatløst. Saken overlates til etterforskerne ved etterforskningsavdelingen på Hønefoss politistasjon, med Wilhelm Gran som hovedetterforsker.

Det er med tungt hjerte Wilhelm innlater seg på saken, han innser hva som vil følge, av press fra alle kanter, samt et tyngende ansvar om å finne jenta. Kort tid etter, dukker en ung, anonym kvinne opp, død, drept, på en belastet adresse i byen. Under etterforskningen av drapet, dukker det plutselig opp forbindelser til Susannes forsvinning, som overrasker alle. Finnes det et nettverk der ute, som systematisk bortfører små barn?

 

Forfatter: Erling Greftegreff
Forlag: Liv
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 491
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er en sånn krimbok som du ikke vil at skal slutte, samtidig som du ikke vil slutte å lese. Det er en kjempespennende bok, som jeg absolutt kan anbefale.

Jeg har også lest første boken til forfatteren, og jeg kan huske at jeg ikke ble så fascinert av den, selv om den også var en god bok. Denne nye boka er uansett mye bedre enn den første!

I starten slet teflonhjernen litt med at handlingen hoppet litt fram og tilbake i tid, men man kommer inn i det etterhvert - og det er jo en grunn til at det er sånn :)


Om forfatteren:
Erling Greftegreff er politioverbetjent, født i 1969, og begynte på Politiskolen i 1991. Etter fullført utdanning, jobbet han i ti år i operativ tjeneste ved ordensavdelingen på daværende Ringerike politikammer, senere Hønefoss politistasjon, før han i 2003 begynte som lensmannsbetjent ved Jevnaker lensmannskontor.

Greftegreff har senere jobbet på kriminalavdelingen på Hønefoss politistasjon, og har siden 2009 jobbet ved Økoteamet samme sted, med ansvar for etterforskning av økonomiske straffesaker. Han har også siden 2007 også hatt en stillingsprosent ved operasjonssentralen. Greftegreff har en variert politi og etterforskerbakgrunn, som innbefatter mange års operativ tjeneste, samt etterforskning av de fleste sakstyper. Han bor på Gran på Hadeland, er gift, og har tre barn i alderen åtte til atten år.

Trekkfuglene er hans debut som forfatter.

 

Meld deg inn i vår nyoppstartede krimgruppe på facebook

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Liv