Skip to main content

Lillemann Ildebrann

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Merete Junker
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

13 år gamle Brage ønsker seg en katt, men moren støtter ikke ønsket. Brage finner en katt og mater den i all hemmelighet inne i det tomme nabohuset. En dag begynner huset å brenne mens Brage er der. Ingen vet at han var der, og han er ikke hjemme. Da han heller ikke møter opp på skolen, blir han etterlyst. Inne i brannruinene oppdages et lik. Politieetterforsker Eline Torp er på saken. Hva har skjedd med Brage?

Forlaget skriver:
Et ubebodd bolighus brenner ned, og liket av en kvinne blir funnet i ruinene. Samtidig forsvinner en 13 år gammel gutt som nettopp har flyttet inn i nabohuset.

Den suksessrike miljø-gründeren smiler idet den mørke desember-himmelen over Porsgrunn farges gyllenrød av flammene som er i ferd med å fortære det gamle trehuset. Få timer senere er smilet borte, og han innser at marerittet som skal følge ham natt og dag nettopp har startet. Et drap på en ung, ambisiøs kvinne. En ensom guttunge på feil sted. En genial plan som går i vasken. Hendelser, helt ute av kontroll for han som startet det hele.

Et sted der ute finnes det en ukjent drapsmann, men er han også i stand til å drepe et barn? Politietterforsker Eline Torp MÅ finne gutten. Død eller levende. Det må også miljø-gründeren, Magnar Moe-Holmen, som har en ukuelig vilje og et desperat ønske om å stable sitt miserable liv på beina.

 

Forfatter: Merete Junker
Forlag: Liv
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 239
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er den nyeste boka til forfatteren, og jeg har lest de alle sammen. Min mening er at hun blir bedre for hver bok.

Historien i denne boka byr på masse action og spenning, noe du får et inntrykk av allerede på coveret. Jeg liker godt bildet på forsiden, det passer godt til historien og er trykket i klare og fine farger.

Dette er en bok som jeg kan anbefale. Ha den i tankene når du skal ut å handle julegaver.

 


Om forfatteren:
Merete Junker er født i 1959 i Skien, der hun fortsatt bor. Hun debuterte som forfatter i 2008 med romanen Jenta med ballongen. For den ble hun tildelt Maurits Hansen-prisen Nytt Blod for beste norske krimdebut. Junker er utdannet cand.mag fra Universitetet i Oslo med fagene kriminologi, historie og statsvitenskap. Hun har jobbet som journalist i radio og aviser, og som lærer i mediefag i den videregående skolen.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Liv