Skip to main content

Nøkkelen i låsen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Ruth Ware
Leseeksemplar fra Gyldendal

Rowan ser en perfekt jobbannonse. Det søkes etter en barnepasser hos en familie med fire barn i Skottland. Lønnen er langt over forventet. Hun drar på jobbintervju, og liker stedet og familien veldig godt. Da hun får jobbtilbudet, blir hun veldig glad. Da hun har jobbet der kort tid, begynner det å skje mye rart, og da et av barna plutselig dør - og Rowan blir anklaget for drap, blir lykken snudd til et mareritt.


Forlaget skriver:
«Barnepasser søkes til familie med fire barn. Vi bor i et moderne hus i Det skotske høylandet. Sertifikat nødvendig. God lønn og eget rom med bad.»

Da Rowan kommer over den perfekte jobben, må hun bare søke. Til hennes store glede får hun stillingen, og hun blir ikke skuffet da hun ankommer. Det er et luksuriøst hjem, et smarthus med alle moderne fasiliteter, som ligger vakkert til i det nydelige skotske høylandet. Familien er vennlig og sjarmerende, men stedet er øde og isolert. 

Ett av barna dør, og Rowan blir anklaget for drap. Hun innser at hun har havnet i sitt livs mareritt.

 

Forfatter: Ruth Ware
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: The Turn of the Key
Oversatt av: Hilde Stubhaug
Antall sider: 359
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Her er en sånn bok igjen. Kjempegod bok som havner på min favorittliste, akkurat sånn som jeg liker; Litt skummel uten ekle detaljer, og en veldig overraskende slutt.

Først var den litt skummel på en måte. Det er jo en psykologisk krimbok, som sniker seg litt under huden din. Underveis tenkte jeg mange tanker; Åja, sånn henger det sammen... eller kanskje det er sånn... Når løsningen endelig presenteres, ble jeg "blåst litt av banen" igjen.

Veldig bra - les denne!

Om forfatteren:
db

 

Er du glad i å lese, og ønsker deg et lesebrett?

Nå kan du vinne et lesebrett fra PocketBook i guppa Krimbøker

https://www.facebook.com/groups/795418894238330/

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Gyldendal