Skip to main content

Sjokoladeboka

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Sverre Sætre
Leseeksemplar fra Press

Som den store sjokoladeelskeren jeg er, så var dette absolutt en interessant bok som jeg måtte se nærmere på! Her er det mye godt! Boka er verdt å ta en titt på, enten du skal lage en kake, lage sjokolade eller bare er interessert i sjokolade.

Det skal godt gjøres å ikke finne noe du kan lage. Boka er delt inn i ti deler; Drikke & is, småkaker & kjeks, bakverk, bakte kaker, desserter & terter, desserter, kaker, konfekt, snacks & godterier, salte retter og basisoppskrifter. I tillegg skriver forfatteren litt om kakao, sjokoladepynt, hvordan du skal smake på sjokolade, smelting av sjokolade, oppbevaring av sjokolade samt at du får adresser til noen gode forretninger som selger sjokolade og utstyr.

Oppskriftene er organisert på en oversiktlig måte, og er illustrert med store, fine bilder.

Fin bok, som du burde se nærmere på!

 

Forlaget skriver:
BESTE NORSKE KOKEBOK 2019 kåret av Aperitif og Norli

Finnes det noen som ikke elsker sjokolade? Vi spiser det som godteri, vi drikker kakao på tur, vi gir bort konfekt i gave. Vi serverer sjokoladekake i barnebursdagen og spiser sjokoladepudding til dessert. Enten du er proff eller amatør på kjøkkenet, lager du ganske sikkert stadig vekk mat med sjokolade hele tiden.

I Sjokoladeboka har Sverre Sætre brukt all sin sjokoladekunnskap til å lage den definitive kokeboka om sjokolade på norsk. Her har Sverre samlet det han selv mener er de aller beste oppskriftene på de beste og viktigste sjokoladerettene – fra hverdagsfavoritter som cookies og varm sjokolade til kompliserte kakeklassikere som Saint Honoré og Sarah Bernhardt. Sætre forklarer hvorfor nettopp disse oppskriftene er så gode, viser hvordan du skal gå fram for å tilberede dem riktig, og foreslår alternativer eller variasjoner for dem som vil utforske videre.

Illustrerte steg-for-steg-forklaringer tar deg gjennom alle vanskelige punkter i oppskriftene. Resultatet er en overdådig, praktisk og fristende grunnbok – like nyttig enten du er nybegynner eller feinschmecker. Sjokoladeboka er drømmeboka for alle som liker sjokolade.

Sverre Sætre er Norges fremste og mest folkekjære konditor, kjent fra TV-serier, avisspalter og en rekke bestselgende og prisbelønte kokebøker. I tillegg er han Norges kanskje største sjokoladeekspert: I over to tiår har han arbeidet profesjonelt med sjokolade – på kokkelandslaget, på noen av landets fremste restauranter og på sitt eget nyskapende konditori i Oslo.

 

Forfatter: Sverre Sætre
Forlag: Press
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 255
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Om forfatteren:
Sverre Sætre er Norges fremste konditor og kakemons, mangeårig medlem av kokkelandslaget og eier av Sverre Sætre Konditori på Frogner i Oslo. Han er fast matspaltist i D2 og har de siste årene vært kokk for NRKs Sommeråpent.

Bøkene hans er blant de mest solgte norske kokebøkene. Flere er også oversatt til dansk og engelsk. Den store kakeboka ble kåret til årets norske kokebok 2010.

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Press