Skip to main content

Skinnet bedrar

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Agnes Lovise Matre
Boka er kjøpt hos Platekompaniet

Naboene til lensmann; Anders og Ina er et søskenpar som ikke har det helt greit i hverdagen. Storesøster Ina er flink til å passe på lillebroren sin, men en dag forsvinner han sporløst.

Lensmann Bengt Alvsaker har ferie, siden han får besøk av sin sønn som han ikke har hatt kontakt med siden han ble født for 11 år siden, men det ender med at han må utsette ferien og arrangere en leteaksjon.

I historien kommer vi i kontakt med en pedofil, en alkoholiker og flere psykiatriske tilfeller.

Dette er bok nummer to i en krimserie om Alvsaker. Bøkene kan leses frittstående.

I 2019 kom forfatterens tredje bok, Iskald. Den fikk jeg tilsendt som leseeksemplar fra Gyldendal. Jeg leste den, og likte den godt. Denne måneden ville jeg lese den første boka i serien, selv om de alle er frittstående så er det greit å lese de i rekkefølge. Det var iallefall planen... Halvveis i boka, fant jeg ut at dette faktisk er nummer to - så da leser jeg de i omvendt rekkefølge... Det spiller jo ingen rolle når bøkene er bra og historiene er frittstående, men jeg ser at det er en viss sammenheng i historien på en måte likevel. Så jeg anbefaler deg å lese de i riktig rekkefølge ;)

Boka starter spennende på første side med at det er to mennesker og et lik ute i en båt. Forfatteren skriver bra og får leseren engasjert, og spenningskurven holder seg gjennom hele boka. Historien er dessuten lettlest, og man vil gjerne fortsette å lese for å skjønne hva som har skjedd. Normalt sett ville jeg ventet spent på neste bok for å få vite hvordan det går videre med lensmannen, sønnen og kollegeaene, men denne gangen leser jeg, som sagt, bøkene i feil rekkefølge... så nå er jeg spent på forhistorien isteden :)

Fin krimserie, som jeg trygt kan anbefale videre.


Forfatter: Agnes Lovise Matre
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 352
Format: Pocket
Kilde: Boka er kjøpt hos Platekompaniet.

 

Forlaget skriver:
Det er varm sommer ved den blikkstille Hardangerfjorden. Folgefonna lyser hvit i det fjerne, morellene er i ferd med å modnes. En tidlig søndag formiddag blir seksårige Anders observert gående i pysjbukse langs hovedveien. Det er det siste noen ser av ham.
 
Likevel meldes ikke Anders savnet før dagen etter, og da er det storesøsteren, tolvårige Ina, som ringer lensmannskontoret.
 
Den forsvunne lille gutten setter hele Hardanger-bygda Øystese på hodet, og lensmann Bengt Alvsaker må utsette ferien – den uka han skulle bruke på å møte sin egen sønn for første gang.
  
I den gigantiske leteaksjonen og etterforskningen som følger, avdekkes bygdas skyggesider og hemmeligheter. Hemmeligheter som altfor mange har grunn til å holde skjult.
 

Om forfatteren:
Agnes Lovise Matre er født i 1966. Hun er adjunkt, forfatter og kommer fra fra Haugesund.

Hun debuterte med romanen Stryk meg over håret i 2012. Høsten 2016 kom en pocketutgave av romanen Kledd naken på Gyldendal Litteratur.

Matre underviser i norsk, samfunnskunnskap og engelsk ved privatgymnaset Sonans i Haugesund. I tillegg til å være lærer har hun tidligere arbeidet som frilansjournalist. Hun var også med i interimstyret som startet Forfatterforbundet.

Utgivelser på Gyldendal:

Iskald. Kriminalroman 2019
Skinnet bedrar. Kriminalroman 2017
Kledd naken. Kriminalroman 2016 (pocket)Andre omtaler om denne boka:

  • Bjørnebok: Agnes Lovise Matre har levert ei helstøpt, tvers igjennom troverdig bok.
  • Artemisias Verden: Spennende og velskrevet, men vond krim.
  • My criminal mind: Boken som ga meg hjertevondt og som ikke ville la hjernen hvile etter at siste linje var lest. 
  • Vg: Dette er en krim med mange kvaliteter, selv om det skorter en smule på originaliteten.
  • Haugesund avis: Artig krim – for mye preik

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

Lesetips for bokelskere
- Lesegruppa

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

Gyldendal