Skip to main content

Sort gryte

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner
Leseeksemplar fra forfatteren

Olivia blir kontaktet av Leonora. Hun er danser i deathmetal-bandet Frityricon, og trenger hjelp i en trakasseringssak. Olivia tar saken, og med ett befinner hun seg i sentrum for et drap. Olivia må spane på festivaler og konserter til noens store irritasjon.

 

Forlaget skriver:
Frontfiguren i deathmetal-bandet Frityricon blir funnet drept og stappet ned i en jettegryte på Ankerholmen. Bandet deltar på "Mørk Natt"-festivalen i Tønsberg, sammen med andre kjente band, som Zurbum. Olivia ramler opp i saken pga sin tiknytning til Mona på Havnehotellet, der bandet bor, og via musikkmiljøet og bror Oskar.

I denne boken spaner Olivia på festivaler og konserter, hun er frivillig cateringpersonale og kaster seg ut i Ankerholmens idylliske natur. For hvem har gjort det? Den klåfingrede promotoren med sine svin på skogen? Noen fra de rivaliserende metalbandene? Barnestjernens foreldre med skyhøye ambisjoner? Eller er det noens konfliktfylte kjærlighetsliv som fører til drap?

Olivia løser saken, i kjent og energisk stil.

Jeg har lest boka som ebok. Dersom du foretrekker papirbok, så kommer den i salg 24. juni.

Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner
Forlag: Fagervik
Utgivelsesår: 2020
Format: Ebok
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Enda en ny Olivia-bok, nummer syv i rekken. Jeg gleder meg alltid til å lese en Olivia-bok. Forfatteren skriver lettleste, humoristiske og koselige historier, om man da kan kalle drap for koselig, men det er iallefall ingen bloddryppende detaljer i hennes bøker. Olivia er en herlig person som noen ganger stikker nesa si opp i litt for mye. Heldigvis har det så langt gått bra.

Olivia holder til i Vestfold, sammen med politikjæresten og hunden Dino, som er en beagle. I denne boka er hun innom på festival i Sandefjord. Ellers er handlingen lagt til Tønsberg/Nøtterøy/Tjøme. Det er alltid gøy når handlingen foregår i mitt nærmiljø.

I den forrige boka 'Mord på Kilen' savnet jeg visse elementer. Med denne boka er forfatteren helt tilbake på topp igjen. Dette er en kjempefin bok, og har du ikke lest bøkene hennes enda, så bør du sette i gang nå.

Ryktene sier at bok nummer åtte er påbegynt. Jeg kan nesten ikke vente!

 

Om forfatteren:
Lene Lauritsen Kjølner debuterte i 2014 med 'Høyt henger de', som hun fikk Maurits Hansen-prisen «Nytt blod» for. Hun skriver feelgoodkrim med humor, selvironi og lite blod. Handlingen i Olivia-serien foregår på den fiktive øya Ankerholmen i Nøtterøys skjærgård, der forfatteren vokste opp. Lene er gift med gitarist og låtskriver Per Fredrik og er bosatt på Fagervik i Tønsberg.

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Egne forlag