Skip to main content

Mord på Kilen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner
Leseeksemplar fra forfatteren

Det politiske miljøet blir ikke enige om det skal bygges en hengebro fra Nøtterøy til Tønsberg, eller om det skal lages en undersjøisk tunnell. Ordføreren mottar trusler og han tar kontakt med privatdetektiv Olivia. Samtidig finner en fuglekikker varaordføreren druknet i et fuglereservat. Er det en sammenheng mellom de to sakene?

I denne boka får vi også litt informasjon om at Keith er en ekte lord fra England, og at moren hans heter Arabella.

Forlaget skriver:
"Det sto en mann nede i vannet. Ryktene sa at det var på dette stedet at folk som druknet gjerne ble skylt i land, men denne fyren fløt ike sånn som de antagelig gjorde da."

Da en fuglekikker oppdager liket av varaordfører Kjell Andersen i fuglereservatet på Kilen, er Olivia allerede involvert i en trusselsak. Det blir klart for Olivia at liket og truslene kan ha en sammenheng, spesielt siden bølgene rundt den planlagte fastlandsforbindelsen går høyt. Da en død trost dukker opp i en skoeske på selveste ordførerens trapp, tetter saken seg til. Ustoppelige Olivia snoker i vei på vanlig vis, med en stadig mer bekymret Torstein ved sin side...

Dette er bok nummer seks i serien om Olivia.

Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner
Forlag: Fagervik
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 264
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Endelig en ny bok om privatdetektiven Olivia. Forfatteren skriver krimbøker med en humoristisk penn. Bøkene er derfor ikke så skumle, men de er likevel spennende. Hvis du liker hyggelig feel-good-krim, så er dette boka for deg. 

Historien i boka er krim i god Olivia-ånd. Dette er bok nummer seks om privatdetektiv Olivia. Oliva er like nyskjerrig som alltid og havner denne gangen opp i en sak innenfor en politisk debatt. Selvsagt jobber også det lokale politiet med saken, og Olivia samarbeider som vanlig godt med sin samboende politimann.

Om jeg ikke husker helt feil, har det vært litt mer "utenomsnakk" i tidligere bøker. Det savner jeg litt av i denne boka som har mest fokus på saken hun skal løse. Veldig artig at Olivia låner en krimbok om en kjent privatdetektiv ;)Om forfatteren:
Lene Lauritsen Kjølner er født 24. juni 1962 på Nøtterøy. Hun er en norsk skribent og forfatter som stort sett skriver i sjangeren feelgood- og hyggekrim.

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag nå merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

 

Egne forlag