Skip to main content

Stålrosen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: JR Henrixen
Boka er mottatt i gave fra forfatteren

Her møter vi igjen Jan Petter Salte og kollegaene hans som jobber på Tønsberg politistasjon. Det blir funnet en død utlending på et busstopp. Mistenkelige funn gjør at saken sendes til PST. Samtidig forsvinner en ambassadekone. Noe som forvirrrer etterforskerne.

Forlaget skriver:
En ung asylsøker blir funnet død i Vestfold. Funn på liket gjør at PST tar saken. En ambassadeperson meldes savnet, det skaper forviklinger i etterforskningen.

Oslopolitiet jobber samtidig mot en farlig narkomafia. Sporene fører mot den døde asylanten. Etterforskningen kolliderer med PSTs mens statusjegerne i politiet kappes om berømmelse. Utredningen kollapser.

Jan Petter Salte, er en edruelig etterforsker, med militær bakgrunn. Han leder en gruppe desillusjonerte politifolk som henlegger hverdagskriminalitet. I småsakene ligger gjemt informasjon. Den setter Salte & co sammen og ser konturene av noe farlig som truer dem og nasjonen.

Fiksjonen er en spenningsreise i livet bak sperrebåndene med utgangspunkt i en reell hendelse sommeren 2014.

"Stålrosen" er andre bok i serien om en skatt politigruppe. Den første De udugelige, høstet strålende kritikker og 5-ere.

 

Forfatter: JR Henrixen
Forlag: A1 Fakta
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 416
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg husker at jeg syntes at forfatterens debutbok hadde en tung start. I denne boka har det skjedd noe. Jeg er i historien fra start. Forfatteren skriver et lett språk og en god historie (politikrim). Midtpartiet av boka blir litt tyngre igjen, men så i siste del av boka klarer jeg ikke å legge den fra meg.

Det er artig at forfatteren henviser til eget forfatterskap i handlingen når vi ser i heltens bokhylle.

Historien er oppdelt i korte og greie kapitler som gjør at det er lett å ta en lesepause underveis om man har behov for det.

Om forfatteren:
Politietterforsker, jurist og komiker!? Forfatteren har jobbet 28 år som politimann. Som humorist har han gjort flere enn 3500 show, produsert egne teatershow, spilt på LATTER, Chat Noir og Edderkoppen, gjestet flere TV-program og produsert 5 egne TV-show. Han har skrevet to humorbøker.

 

 

Er du glad i å lese, og ønsker deg et lesebrett?

Nå kan du vinne et lesebrett fra PocketBook i guppa Krimbøker

https://www.facebook.com/groups/795418894238330/

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Egne forlag