Skip to main content

Skyggejegeren

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Camilla Grebe
Leseeksemplar fra Gyldendal

Dette er en tredelt historie. Boka starter med historien til Elsie, som er politisøster i 1944. Hun føder et uekte barn som hun adopterer bort, lille Britt-Marie. Dessverre dør Elsie på et jobboppdrag. Knapt 30 år senere, har Britt-Marie utdannet seg til politietterforsker og jobber med en lignende sak som den Elise hadde flere år tidligere. Noe skjer, og Britt-Marie forsvinner sporløst hjemmefra.

På 80-tallet dukker det opp en sak med store paralleller til de tidligere sakene, og politietterforsker Hanne settes på saken. Etterforskerne har mange teorier, men igjen oppstår det situasjoner de ikke var forberedt på, og saken blir igjen stående uløst.

I 2019 skjer det igjen, en lignende sak dukker opp, og politietterforsker Malin tar opp de løse trådene. Kan det være en sammenheng mellom sakene, og klarer de å pusle sammen de siste bitene denne gangen?


Forlaget skriver:
En februarnatt i 1944 blir en kvinne funnet fastspikret til gulvet i leiligheten sin i Stockholm. 30 år senere blir ytterligere en kvinne funnet på samme måte.

Jakten på morderen får skjebnesvangre konsekvenser for de tre politietterforskerne som arbeider med sakene. Britt-Marie på 1970-tallet, Hanne på 1980-tallet og Malin som er politietterforsker i dag.


Forfatter: Camilla Grebe
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: Skuggjägaren
Oversatt av: Elisabeth Bjørnson
Antall sider: 414
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Camilla Grebe leverer nok en god krimbok. Dette er den tredje boka jeg leser av henne. Hun har satt sammen en fin roman som binder historier fra 1944 sammen med datidens. Historien er spennende og slutten overrasker meg.

Boka er velskrevet og handlingen er lagt opp på en fin og oversiktlig måte.


Om forfatteren:
Camilla Grebe er født i 1968 og bor i Stockholm. Hun er utdannet siviløkonom, og var blant annet med å starte lydbokforlaget Storyside.   

Sammen med søsteren Åsa Träff debuterte hun som forfatter høsten 2009 med kriminalromanen En slags fred (norsk utgave 2010), den første i serien om psykologen Siri Bergman. Denne boken ble solgt til flere land, blant annet Frankrike og Tyskland. Filmrettighetene er solgt til SF (Svensk Film). Den andre boken i serien, Bitrere enn døden, ble utgitt våren 2011, og den tredje boken, Før du døde, våren 2014.

Bitrere enn døden og Før du døde, ble begge nominert til Svenska Deckarakademins pris for beste svenske kriminalroman i respektive 2010 og 2012.

I 2016 utkom Når isen brister, den første boken der hun ikke skriver sammen med andre. Denne boken er hittil oversatt til 22 språk, og filmrettigheten er solgt til det amerikanske selskapet New Line. Produsenten er Andrew Lazar, som blant annet står bak den Oscarnominerte filmen Sniper. Da den engelske utgaven av boken ble lansert i 2016, The Ice Beneath Her, ble Camilla Grebe utvalgt til en av Amazon UKs "rising stars".

Deretter fulgte Husdyret (på norsk 2018) som ble kåret til årets beste krim 2017 i Sverige og boken ble tildelt Glassnøkkelen for beste nordiske krim 2018. Dvalen ble utgitt i 2019 og Skyggejegeren gis ut ultimo januar 2020.

 

Meld deg inn i vår nyoppstartede krimgruppe på facebook


Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Gyldendal