Skip to main content

Mercedes-snittet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anne Mette Hancock
Leseeksemplar fra Vigmostad Bjørke

Heloise er journalist, og er tilfeldigvis hos legen for å diskutere en abort da legens telefon ringer. Sønnen hans er forsvunnet fra skolen. Heloise bestemmer seg for å "snuse litt" i saken. Hun samarbeider igjen godt med etterforsker Erik Schäfer hos politiet.

Dette er krimbok nummer to om journalisten. Den kan fint leses uten å ha lest den første boka.


Forfatter: Anne Mette Hancock
Forlag: Vigmostad Bjørke
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 366
Format: Pocket
Originaltittel: Mercedes-snittet
Oversatt av: John Erik Frydenlund

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:
En nervepirrende psykologisk krim om hevn, synsbedrag og arr i hjertet.

En gutt er forsvunnet fra skolen – Lukas ser ut til å ha forsvunnet i løse luften. I skolegården møter journalisten Heloise Kaldan sin nære venn og etterforsker Erik Schäfer. Lukas mobil blir funnet, og viser at gutten var besatt av pareidoli: et fenomen der man ser mønstre i tilfeldige ting. Særlig et foto av en låvedør, som ligner et ansikt, blir interessant i etterforskningen. Er det her Lukas er? 

Heloise blir beordret til å stoppe en artikkel om soldater som er rammet av posttraumatisk stresslidelse for å dekke saken om den forsvunne gutten. Men da det dukker opp fakta i Lukas-etterforskingen som peker i retning av traumatiserte soldater, trenger Schäfer hjelp fra Heloise for å finne vei i virvaret av spor som finnes.

Mercedes-snittet er andre bok i krimserien om Kaldan og Schäfer. Les også Likblomsten.Om forfatteren:
Anne Mette Hancock (1979) bor i København og jobber som journalist. Hun brakdebuterte i Danmark i 2017 med Likblomsten som hun fikk Det danske kriminalakademis debutantpris for. Oppfølgerne i serien om Heloise Kaldan og Erik Shäfer er Mercedes-snittet (2019) og Pitbull (2020).Min mening:

Den første boka i denne serien leste jeg forrige måned, og likte den godt. Jeg gledet meg til denne boka, men blir litt mer tvilende når jeg leser bakpå. Jeg er alltid litt skeptisk til historier hvor det skjer noe med barn og dyr. Plottet i denne historien er likevel veldig bra. Jeg blir fordypet i historien fra start. Spenningskurven bygger seg stadig opp, og den har egentlig ingen dødperioder.

Heloise Kaldan er en person som jeg likte godt i forrige bok. Inntrykket mitt daler litt i denne boka, men jeg krysser fingrene for at hun gjør et bedre inntrykk i neste bok.

 

Andre omtaler om denne boka:

  • Bjørnebok: Anne Mette Hancock skriver i en underholdende, tørrvittig stil hvor språket flyter lett og ledig. 
  • Artemisias Verden: Dansk krim på sitt beste!
  • Min bok- og maleblogg: En god krim, som var både uhyggelig og spennende, og med mange innfallsvinkler underveis, som gjorde den ekstra interresant.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Lesegruppa

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

Vigmostad & Bjørke