Skip to main content

Lysningen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Robert Dugoni
Leseeksemplar fra Gursli Berg

Tracy Crosswhite havner igjen opp i en gammel uløst kriminalsak. Ei jente begikk selvmord etter at kjæresten fant en ny. Det er iallefall den oppfatningen media hadde av saken. Tracy er ikke helt sikker, og ser på saken med nye øyne. Parallellt jobber hun også med en nyere sak hvor en dame har tatt livet av mannen sin i selvforsvar.
 

Forlaget skriver:
Tracy Crosswhite er drapsetterforsker i Seattle. Hun har et talent og en svakhet for å nøste opp i uløste kriminalsaker. Etter at hun selv i ung alder opplevde at søsteren ble myrdet, har Tracy gått hardt inn for å sørge for at andre pårørende får løst sakene sine.

I Lysningen prøver Tracy å løse en indianerjentes 40 år gamle, mistenkelige selvmord. Hun må grave dypt i historien til en liten landsby, og der finner hunmørke, ubehagelige hemmeligheter som ikke alle er interessert i at skal bli allment kjent.

Kan Tracy holde løftet sitt til den døde jentas familie? Eller blir hun det neste offeret?


Tracy Crosswhite-serien består så langt av sju frittstående krimromaner:
- Min søsters grav (norsk utgave 2015)
- Siste åndedrag (norsk, 2016)
- Lysningen (norsk, 2020)
- Kvinnen uten ansikt (norsk, 2019)
- Close to Home (2017)
- A Steep Price (2018)
- A Cold Trail (2020)

 

Forfatter: Robert Dugoni
Forlag: Gursli Berg
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: In the Clearing
Oversatt av: Morten Hansen
Antall sider: 358
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Tracy Crosswhite er en fin etterforsker som havner opp i mange spennende saker.

Tidligere har jeg lest både Min søsters grav og Siste åndedrag, som er de to første bøkene i serien. Denne gangen synes jeg at boka var litt tung i starten, men det løsner etterhvert. Fin politikrim!


Om forfatteren:
Robert Dugoni (født i 1961 i Idaho, USA) er en kritikerrostog bestselgende forfatter som er utgitt i 30 land, og har solgt mer ennfem millioner bøker. I over fire år har han med Tracy Crosswhite-serien ligget på Amazons topp ti-liste i krimsjangeren.

I tillegg til politikrimserien om Tracy Crosswhite har Dugoni blant annet skrevet advokatthrillerserien om David Sloan, spionthrillerserien om Charles Jenkins og romanen Sam Hell (2018).

Robert Dugoni har vunnet flere priser for sitt forfatterskap.

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Gursli Berg