Skip to main content

Siste åndedrag

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Robert Dugoni
Leseeksemplar fra Gursli Berg

Tracy Crosswhite er tilbake etter at søsteren ble drept i den første boka. Denne gangen jakter hun på en seriemorder som dreper unge jenter som opptrer som lettkledde dansere. Tracy får ansvar for saken. Hun opplever også at en stalker er ute etter henne. Tracy ser en mulig forbindelse til et drap som ble begått ti år tilbake.

Forlaget skriver:
Forfatter Robert Dugonis oppfølger til Min søsters grav fører drapsetterforsker Tracy Crosswhite inn i et livsfarlig spill. Hun er tilbake i politijobben etter rettssaken mot søsterens drapsmann. Hun er fortsatt preget av denne opplevelsen da hun blir trukket inn i en etterforskning som truer med å ende både karrieren og livet hennes. 

En seriemorder som kalles Cowboyen dreper unge kvinner på billige moteller i Nord-Seattle. Selv etter at en stalker legger igjen en truende melding til Crosswhite, hvor han antyder at drapsmannen eller en copycat er ute etter henne, får hun ansvaret for å pågripe Cowboyen. Det er få spor og ofrene blir flere, og Tracy oppdager at løsningen på drapene kan finnes i en ti år gammel drapsetterforskning som andre, inkludert avdelingssjefen hennes, Johnny Nolasco, foretrekker å holde skjult. Greier Tracy å stoppe Cowboyen, eller blir hun hans neste offer?

Alle som elsker krim vil få et adrenalinkick av denne boken. 


Tracy Crosswhite-serien består så langt av sju frittstående krimromaner:
- Min søsters grav (norsk utgave 2015)
- Siste åndedrag (norsk, 2016)
- Lysningen (norsk, 2020)
- Kvinnen uten ansikt (norsk, 2019)
- Close to Home (2017)
- A Steep Price (2018)
- A Cold Trail (2020)

 

Forfatter: Robert Dugoni
Forlag: Gursli Berg
Utgivelsesår: 2015
Originaltittel: Her Final Breath
Oversatt av: Kurt Hanssen
Antall sider: 409
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Endelig fikk jeg lest om Tracy Crosswhite igjen. Det var blitt ganske lenge siden jeg leste den første boka, men jeg husker fortsatt en del av den. Dette er en god og tradisjonell krimbok med en spennende historie.

Det er fortsatt to bøker igjen i denne serien, og jeg gleder meg til å ta fatt på den neste.Om forfatteren:
Robert Dugoni (født i 1961 i Idaho, USA) er en kritikerrostog bestselgende forfatter som er utgitt i 30 land, og har solgt mer ennfem millioner bøker. I over fire år har han med Tracy Crosswhite-serien ligget på Amazons topp ti-liste i krimsjangeren.

I tillegg til politikrimserien om Tracy Crosswhite har Dugoni blant annet skrevet advokatthrillerserien om David Sloan, spionthrillerserien om Charles Jenkins og romanen Sam Hell (2018).

Robert Dugoni har vunnet flere priser for sitt forfatterskap.

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Gursli Berg