Skip to main content

Min søsters grav

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Robert Dugoni
Leseeksemplar fra Gursli Berg

I tjue år har Tracy Crosswhite stilt spørsmål ved etterforskningen av søsteren Sarahs forsvinning og den påfølgende rettssaken. Hun tror ikke at Edmund House – en tidligere straffet voldtektsmann og mannen som ble dømt for drapet på Sarah – er den skyldige.

Saken motiverer Tracy til å jobbe for å opprettholde lov og rettferdighet, og hun blir etterforsker i Seattle-politiet og vier livet til å oppklare drapssaker.

Da Sarahs levninger til slutt blir funnet i nærheten av hjembyen deres, nord i Cascade-fjellene i delstaten Washington, er Tracy fast bestemt på å finne svarene hun har lett etter. Men i letingen etter den virkelige drapsmannen avdekker hun mørke, gamle hemmeligheter som kommer til å forandre hennes forhold til fortiden for alltid – og åpne døren til en dødelig fare.


Forfatter: Robert Dugoni
Forlag: Gursli Berg
Utgivelsesår: 2015
Originaltittel: My Sister's Grave
Oversatt av: Kurt Hanssen
Antall sider: 453
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er første bok om Tracy Crosswhite. Forfatteren er helt ukjent for meg, men det ble en positiv opplevelse. Boka veksler litt mellom fortid og nåtid og binder det hele sammen på en fin måte.

Dette er en spennende krimbok som er vanskelig å legge fra seg. Historien er bra og forfatteren skriver godt. Løsningen på historien var en liten overraskelse.

Det finnes også to bøker til i denne serien, og det er bra. Boken skaper noen forventninger som jeg håper innfris i de neste bøkene.Om forfatteren:
Robert Dugoni er den kritikerroste forfatteren av bestselgerserien om David Sloane, som består av The Jury Master, Wrongful Death, Bodily Harm, Murder One og The Conviction. Han har også skrevet den frittstående romanen Damage Control, og sammen med Joseph Hilldorfer dokumentarboken The Cyanide Canary. Dugonis bøker har blitt sammenlignet med Scott Turow og Nelson DeMille, og han er hyllet som «den ubestridte kongen av advokat-thrillere» av Providence Journal, og blitt kalt «arvingen til Grishams litterære trone». Bodily Harm og Murder One ble begge valgt ut som en av Topp Fem-thrillerne i henholdsvis 2010 og 2011. Murder One var også en av finalistene til Harper Lee-prisen for advokatfiksjon i 2012. My Sisters Grave er første bok i en serie på tre bøker med etterforsker Tracy Crosswhite i hovedrollen.

Besøk nettstedet hans på www.robertdugoni.com, og følg ham på Twitter på @robertdugoni og Facebook på www.facebook.com/AuthorRobertDugoni.

 

Gursli Berg