Skip to main content

Aldri si det

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lisa Gardner
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Evie er gift med Conrad, og de har et tilsynelatende godt ekteskap. De har nettopp funnet ut at de venter barn. En kveld Evie kommer hjem, er det helt stille i huset. Hun kjenner på seg at noe er galt. Hun finner Conrad på kontoret, død med pistolen hans i hånda. Like etter høres sirener og politiet banker på døra. Evie blir mistenkt for drapet og arrestert.

Dette er en krimbok, en god og overraskende sådan.

 
Forfatter: Lisa Gardner
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 396
Format: Innbundet
Originaltittel: Never Tell
Oversatt av: Linda Marie Vikaune

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Ved første øyekast ser det ut som en helt vanlig hus i et av Bostons bedre strøk. Nyklippet plen, hvitt stakittgjerde, en bil parkert i oppkjørselen, inngangsdøra så vidt på gløtt ... Inne ligger det en død mann, veggene er flekkete av blod, og i trappen står en gravid ung kvinne med et våpen i hånden.

D.D. Warren gjenkjenner straks kvinnen fra en sak for seksten år siden.
Om forfatteren:
Lisa Gardner er en av USAs største krimforfattere, og en gjenganger på toppen av New York Times' bestselgerliste. Bøkene hennes er trykket i over 22 millioner eksemplarer og utgitt i 30 land. Hun har vunnet en rekke priser, og flere av thrillerne hennes er filmatisert. Lisa Gardner har vært en bestselger i det norske massemarkedet i flere år, men fikk sitt gjennombrudd i Norge i 2015 etter å ha sjarmert publikum på Krimfestivalen i Oslo.

Gardner debuterte i 1992 under pseudonymet Alicia Scott og skrev 13 romantiske spenningsromaner før hun begynte å skrive thrillere. Gardner kombinerer spenning og dypt psykologisk innsikt og evner å skape karakterer som vekker følelser hos leserne. Hun skriver gripende, smarte og lettleste psykologiske thrillere, der nerven i fortellingene er der fra første side, og hun løsner aldri grepet, men holder på leseren til siste punktum er satt.

LIsa Gardners to mest populære serier er D.D. Warren-serien, om den kvinnelige etterforskeren D.D. Warren, og FBI-profiler-serien, om den legendariske agenten Pierce Quincy og politidatteren hans Kimberly.

 

Min mening:

Boka starter med at Evie finner mannen død på kontoret sitt, og dermed er spenningsnivået på plass allerede i starten av boka. Etterforskerne er raskt på plass, og historien fortsetter videre med godt driv. Det viser seg at Evie tidligere har vært i en lignende sak. Begge sakene ses på parallellt og jeg ble ganske oppslukt av historien.

Jeg synes at Evie virker unaturlig kald og rolig gjennom hele historien, og selv om hun har sitt ufødte barn og tenke på, så synes jeg ikke at oppførselen hennes er helt troverdig. Det er likevel en bok som jeg likte godt. Selv om jeg stadig har noen mistanker underveis, blir jeg stadig overrasket - og løsningen kommer som en overraskelse.

Historien er skrevet på et forståelig språk som gjør den lettlest.

Jeg er usikker på om jeg har lest noe av Gardner før. Jeg mener å huske at jeg har det, men jeg har iallefall ikke laget noen tidligere omtale av henne, så isåfall er det veldig lenge siden.

 

Andre omtaler om denne boka:

 Når jeg googler får jeg ikke opp noen treff på andre bokbloggere om har omtalt boka.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Lesegruppa

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

Cappelen Damm