Skip to main content

En grav å gå til

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: En grav å gå til av Jan-Erik Vik. Manus fra forfatteren

Vennegjengen; Vidar, Glenn, Henrik, Stine og Arne har ikke sett hverandre på tyve år. Noe skjedde som gjør at de avtalte å kutte ut all kontakt. Tyve år senere møtes de igjen på Hånes i Kristiansand. Det var der det skjedde noe, og nå skjer det noe igjen.

Forlaget skriver:
De hadde inngått en pakt om aldri å møtes igjen. Tyve år senere begynner alt å rakne. Vidar reiser motvillig tilbake til sitt gamle hjemsted på Sørlandet. Der treffer han fire venner fra ungdomstiden. De er tvunget til å samarbeide for å skjule en gammel forbrytelse. Nå står de i fare for å miste alt...

En grav å gå til viser hvor langt vi mennesker er villige til å gå, når vi blir presset til det ytterste.

Boka er ikke enda i ordinært salg enda, men om du ønsker kan du forhåndsbestille den her: https://www.vikforlag.no/

 

Forfatter: Jan-Erik Vik
Forlag: Vik
Utgivelsesår: 2020
Format: Pdf/Manus
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg tror ikke at jeg har lest noe av denne forfatteren før, annet enn kanskje en og annen kortroman i en påskekrimbok. Denne gangen har han valgt å gi ut boken sin på eget forlag, og da er det lett å tenke noen tanker om grunnen til det. Dersom du lurer på grunnen til at forfatteren valgte dette, kan du lese om det bloggen hans.

Vidar, som er hovedpersonen i denne historien, var i sin oppvekst forelsket i Stine, og jeg kjenner at jeg fort ble forelsket i denne boka.

Forfatteren skriver språkmessig godt. Selv om jeg ikke har vært på alle stedene som beskrives, ser jeg dem lett for meg mens jeg leser. Når jeg leser en bok så er det noen ganger nesten som å se en liten film i bakgrunnen.

Historien er orginal, og skiller seg ut fra mange andre krimbøker. Plottet er smart, selv om det til slutt kan bikke over til å nesten være humoristisk på en bisarr måte. Dette er et bevisst trekk fra forfatteren, som han skriver: "Historien viser hvor langt vi mennesker er villige til å gå, når vi blir presset til det ytterste."

Historien fanger deg inn fra første side, og slipper deg ikke ut før siste side er ferdig lest. Jeg anbefaler veldig gjerne boka videre!Om forfatteren:
Jan-Erik Vik skriver jevnlig for magasiner i både Norge, Danmark og Sverige. Han har også skrevet spesialtilpassede påskekrimhistorier myntet på reklamekampanjer for store norske bedrifter, som Evergood Kaffe, El-Proffen, Sykepleien.no, Pikant Media. Jan-Erik Vik har siden 2011 produsert 170 ulike historier i novelleform, og gitt ut fem bøker. Nå er han aktuell med sin første krimroman, En grav å gå til.

​Vik er også forfatteren av podcasten Krimnoveller.

Podcasten gir deg en ny krimhistorie hver uke. Jan-Erik Vik setter deg inn i situasjoner du vanligvis ville skygget unna. Lytt til en novelle på vei til jobb eller før du sovner på kvelden.

​Du kan lytte til podcasten på din favoritt plattform, som for eksempel Spotify eller Apple Podcast.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.