Skip to main content

Gudmoren

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Ingar Johnsrud
Leseeksemplar fra Aschehoug

Stella er ferdig med å sone dommen sin, hun prøveløslates med fotlenke. Hun reiser til hjembygda Vike for å gå i begravelsen til faren. Han har begått selvmord, og har etterlatt seg en arv til Stella som hun er veldig nyskjerrig på - og avhengig av for å gjøre opp gammel narkotikagjeld.

Selve hjembygda har ikke forandret seg stort på de årene hun har vært borte, men det skal vise seg seg å være mye i fortiden hennes som har store avvik fra sånn hun trodde det var.

 

Forlaget skriver:
Alt hun ønsket seg, var et helt vanlig liv. Alt hun fikk, var hevn.

Det henger en mann fra en bjelke i ei koie i nærheten av ei nedlagt gullgruve. Den døde heter Ringo, og det har gått tjuefem år siden datteren hans, Stella, sverget at hun aldri ville se ham igjen. Stella må reise den lange veien hjem for å begrave mannen hun foraktet.

Hjembygda Vike ligger øde til i dalen mellom fjellene. Tiden har stått stille. Herregården Wiike tårner fortsatt over bebyggelsen utmed fjorden, og matriarken Esther Wiike er fortsatt dalens velgjører og ukronede dronning.

Ringo har etterlatt seg en arv. En arv som skal vise seg å rokke ved alt Stella trodde var sant. En arv som krever hevn.

Boka kommer for salg litt senere i oktober.

 

Forfatter: Ingar Johnsrud
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 339
Format: Pocket
Kilde: Forhåndseksemplar


Min mening:
Dette var en bok som jeg likte godt! Historien er underholdende med et lettlest og bra språk. Boka har et spennende driv helt fra start og handler om kjærlighet, hevn og makt.

Dette er forfatterens første frittstående krim. Fra før har jeg kun lest boka Korset. Om historien i denne boka er så veldig realistisk er jeg derimot usikker på, men jeg liker personen Stella godt, og kan gjerne lese flere bøker med henne i hovedrollen.Om forfatteren:
Ingar Johnsrud (født 1974) vokste opp i Holmestrand og har studert journalistikk og filmvitenskap. Han startet sin yrkeskarriere i Jarlsberg Avis og NRK før han kom til samfunnsavdelingen i VG i 2001. Som avisens stringer i Stockholm dekket han Knutby-saken.

Ingar Johnsrud var featurejournalist i VG Helg frem til 2015. i dag er han forfatter på heltid. "Wienerbrorskapet" (2015) er hans debut som forfatter. Boken, og de to neste i trilogien, er raskt blitt solgt til 20 land, deriblant Frankrike, Russland, Italia, Nederland og Tyskland. De to neste bøkene i serien, "Kalypso" (2016) og "Korset" (2018), har begge fått strålende mottakelse. Høsten 2018 lanserte Ingar Johnsrud sin første barnebok, "Fargerne".

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Aschehoug