Skip to main content

Korset

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Ingar Johnsrud
Leseeksemplar fra Aschehoug

Han har ofret alt. Men er det nok? Sannhetens time er kommet.

En av myndighetenes mest betrodde menn blir funnet død i en vaskehall i Oslo. Skutt i skrittet og etterlatt til lidelsen. Den kjente TV-journalisten som jaktet hans hemmeligheter forsvinner.

For politietterforsker Fredrik Beier er etterforskningen personlig. Journalisten visste noe om ham. En historie selv Fredrik bare ante de mørke konturene av.

I politiet opererer en infiltratør. Fredrik og hans kollega Kafa Iqbal må kjempe mot en mektig fiende som alltid befinner seg et steg foran. Men i en verden av svik, hvem kan Fredrik egentlig stole på?

 

Forfatter: Ingar Johnsrud
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 526
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er siste bok i en trilogi. Jeg hadde ikke lest de to første, og kan derfor ikke vurdere boka ut fra de tidligere utgivelsene. Det har ingen betydning for leseopplevelsen om du leser denne frittstående, selv om du kanskje får litt mer forståelse for hovedpersonens bakgrunn. Nå i ettertid har jeg imidlertid skaffet meg disse, da jeg er nyskjerrig på personene og vil lese mer om de.

Starten var litt treg, synes jeg, men det tar seg opp. Handlingen var veldig spennende og boka var vanskelig å legge fra seg.

Konklusjonen er at det er en glimrende bok, og fin sommerlesing.


Om forfatteren:
Ingar Johnsrud (født 1974) vokste opp i Holmestrand og har studert journalistikk og filmvitenskap.

Han startet sin yrkeskarriere i Jarlsberg Avis og NRK før han kom til samfunnsavdelingen i VG i 2001. Som avisens stringer i Stockholm dekket han Knutby-saken. Ingar Johnsrud var featurejournalist i VG Helg frem til 2015. i dag er han forfatter på heltid.

"Wienerbrorskapet" (2015) er hans debut som forfatter. Boken, og de to neste i denne planlagte trilogien, er raskt blitt solgt til 20 land, deriblant Frankrike, Russland, Italia, Nederland og Tyskland. Kalypso er den andre boken i serien om Fredrik Beier og kom ut på Aschehoug i august 2016.

 

Aschehoug