Skip to main content

Alle fugler små

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Hanne Gellein
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

For noen år siden ble den unge jenta Maja funnet død i en elv. Moren er dommer og sliter fortsatt med dødsfallet. Datteren elsket kjøttmeiser, og en dag finner moren en kjøttmeis lukket inn i kjelleren. Samtidig finner de en ung gutt død. Silje jobber som patolog og finner påfallende mange likheter i sakene.


Forlaget skriver:

Alle fugler små er en spenningsroman med et skremmende perspektiv. To kvinner forenes i deres søken etter sannhet og de som gjemmer seg i skyggene. For ingen ting er som det skal være i Trondheim.

Patolog Silje Andersen har nettopp flyttet fra en tung fortid til Trondheim. Under obduksjonen av en ung gutt oppdager hun en skjebnesvanger sammenheng.

Dommer Ingeborg Witsøe Berg er fortsatt i sorg over datteren Maja som mistet livet i en ulykke. Mens hun forbereder en viktig rettssak, oppdager Ingeborg en kjøttmeis inne i huset. To spørsmål dukker opp: Hvordan kan datterens yndlingsfugl ha tatt seg inn i et lukket rom? Og hva hendte egentlig da Maja druknet i Nidelva?

 

Forfatter: Hanne Gellein
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 320
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Enda en helt ny norsk forfatter med sin debutbok. Sånt er alltid spennende.

Boka er lettlest, og persongalleriet er akkurat passe stort til at det blir fint og oversiktelig. Noe av historien utspiller seg innenfor frimurerlosjen. Spenningsnivået i historien tar seg fint opp etterhvert som du kommer lenger ut i boka. Og kanskje kan vi ane noe romantikk mellom to av hovedpersonene?

Jeg håper at jeg får møte igjen Silje og Luca i en ny historie senere.Om forfatteren:
Hanne Gellein (f.1978) bor i Trondheim og jobber som sykepleier på Barneklinikken på St. Olavs hospital. Hun har tidligere gått på Cappelen Damms krimforfatterskole. Alle fugler små er hennes debutbok.

 

Er du glad i å lese, og ønsker deg et lesebrett?
Nå kan du vinne et lesebrett fra PocketBook i guppa Krimbøker 😍
 

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Cappelen Damm