Skip to main content

Maestro

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Geir Tangen
Leseeksemplar fra Gyldendal

Flere drap blir begått i Haugesund. Journalist Viljar Ravn Gudmundsson mottar forhåndsvarsler. I politiet er det Lotte som har saken. Klarer hun å finne morderen før for mange menneskeliv blir tapt?

Av ulike helsegrunner har jeg en stund slitt med leseenergien min. Jeg begynte på bøker, men måtte legge de vekk igjen. Da jeg begynte på denne boka, merket jeg at jeg skulle klare å komme gjennom den. I starten tok det litt tid, men en solfylt dag på terrassen gjorde underverker - og så var jeg "solgt".

Dette var en veldig artig bok, om man kan si det om en krimbok. Det er ikke en humoristisk bok, men den er artig med at det flere steder er laget tråder til hendelser i andre forfatteres bøker, og du vil bli overrasket over hvilke navn som dukker opp til slutt. Dette er den første boka jeg leser av forfatteren, men den ga mersmak og heldigvis har jeg de to neste bøkene hans i lesehaugen min.

 

Forfatter: Geir Tangen
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 399
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar

Forlaget skriver:
En tung høstdag våkner Haugesund til drapet på en kvinne. Hun er blitt kastet ut av en høyblokk. Drapet er varslet. Dagen før mottok journalist Viljar Ravn Gudmundsson i Haugesunds Avis en epost som han ikke tok alvorlig. Når han får en ny epost, står han med begge beina plantet i det som fortoner seg som en dårlig tv-krim.

Politietterforsker Lotte Skeisvoll får i oppgave å stanse drapsmannen før han oppfyller sine egne profetier, og hun har dårlig tid. Hvert sekund teller for å redde menneskeliv.

I bakgrunnen for det hele slår dirigenten med taktstokken i sitt personlige rekviem. Han har partituret og kjenner notene. Det er han som er Maestro.
Om forfatteren:
Geir Tangen (f.1970) er fra Øystese i Hardanger, men har vært bosatt i Haugesund siden 1996.

Han er utdannet allmennlærer og har jobbet i ungdomsskolen siden 1996. Han har også jobbet som frilansjournalist i radio, TV og aviser siden 1990, og driver Norges største krimblogg der han anmelder krimbøker.

Fra sommeren 2016 er han forfatter på heltid. Han debuterte i januar 2016 med krimromanen "Maestro" på eget forlag, og gjorde umiddelbar suksess med denne. Maestro og oppfølgeren Hjerteknuser er nå solgt til 15 land. Geir Tangen tilhører svenske Ahlander Agencys stab av internasjonale forfattere.

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Gyldendal