Skip to main content

Antatt Skyldig

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Kjell Arvid Nilssen
Leseeksemplar fra Liv Forlagshuset i Vestfold

Kitty jobber som vaskehjelp på Stavanger Universitetssykehus. Hun blir kjent med Naheed som jobber som lege, men så blir Naheed selv pasient på sykehuset. En dag blir familen til en av de andre legene, Werner Storvik drept. Adrian, broren til Kitty, blir funnet død på stedet.

Etterforsker Stig Motland får saken, men han blir i tvil om løsningen de har funnet er den rette.

 

Forlaget skriver:
“Helt oppe, på det øverste trinnet, satt noe som lignet en velvoksen, brunpelset bjørn.

Vet du hva den stygge ulven gjorde, mamma? Først kledde den seg ut! Så spiste den opp hele bestemor, og så spiste den opp hele Rødhette på en gang! Linda sier at ulven ikke er snill! Ikke snill!

Inne i det billige bjørnekostymet satt en mann- helt ubevegelig, som bare en død kropp kan være. Ut fra vinkelen på hodet, kunne det se ut som om han stirret på dukka på trinnet nedenfor seg. Den døde bjørnen så slett ikke skremmende ut, heller avslappet. Som om den satt der og ventet på noen, utenfor hiet sitt.”

ANTATT SKYLDIG er en samtidskrim, farget av virkelige forbrytelser som har funnet sted i Norge i løpet av de siste ti-årene.

 

Forfatter: Kjell Arvid Nilssen
Forlag: Liv
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 295
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
I det siste har jeg lest mange julebøker, og nå kjente jeg at jeg måtte ha et avbrekk med en krimbok. Valget falt på denne boka som jeg nylig fikk tilsendt i posten. Boka er forfatterens debutbok innenfor krimsjangeren.

Fortellingen er spennende gjennom hele boka. Språket er lettlest og flyter lett, til tross for noen skjønnhetsfeil.

Jeg synes det er en god historie. Det skjer mye, men forfatteren nøster alt sammen på en fin og oversiktelig måte. Jeg liker etterforsker Stig, og Kitty, og håper at det kommer mange flere bøker med de senere.Om forfatteren:
Kjell Arvid Nilssen er oppvokst i Sørreisa i Troms, men har bodd i Tønsberg i en årrekke. Han har tidligere utgitt: Kjærlighet og død på boreriggen Oil Finder (2007) og Venninnepakten (2009).

Antatt Skyldig er hans debutroman innen klassisk krim.

 

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Liv